Ardnamurchan AD/ 04.21:03, 07.21:05, 10.21:06

Vandaag niet 1 maar 3 whisky’s in een keer. Allemaal van ardnamurchan. Een distilleerderij die me erg geliefd is geworden.

Sinds hun eerste release in 2020 ben ik fan en op moment van schrijven staan er zo’n 8 verschillende whisky’s van deze distilleerderij open in de kast.

Ondertussen is er een prima core range fles altijd beschikbaar bij de betere slijters maar deze flessen waren de weg naar die fles. De bekende AD fles.

In mijn vorige twee blogs heb ik al veel verteld over ardnamurchan dus als je het interessant vind om dat ook te lezen klik dan hier.

Wat misschien wel handig is om te vertellen is hoe je precies de codes afleest. Want 04.21:03 is natuurlijk een vrij vreemde naam voor je whisky.

04 staat voor de maand waarin de whisky is gereleased

21 staat voor het jaartal.

03 is de uitgave

Hier gaat het dus om de derde uitgave. En die is gereleased in april 2021. Nu we het toch over deze whisky hebben laten we daar dan ook maar meteen starten!

Op de neus geuren van peper, gerookte vanille, bloemig en goedkope melk chocolade. Ook heide, menthol, steenfruit, sherry en wat ziltigs.

Het palet heeft perzik, peper, vanille, sherry, honing en is floraal. Ook citroenen, rook en een mooi dik mondgevoel.

De afdronk is medium lang met rook, vanille, toffee en eiken.

Bij nummer 5 krijg je bij de neus geuren van truffels, citrus, peper en de whisky is vrij jong op de neus. Ook gember, sinaasappel, gras, licht ziltig en in vergelijking tot de andere ardnamurchan’s absoluut geen rook.

Het palet heeft witte peper en is een beetje scherp. Ook steenfruit, moutig, wasabi en een uitgeblust vuur.

De afdronk is medium lang met een beetje een bittere eiken smaak. Steenfruit, peper, citroen, en een vleugje rook.

Tijd voor de laatste uit de serie. Nummer 6.

Geuren van zilt, vanille, citrus, honing, heide, leer, rood fruit, zure matten, geprakte banaan op toast en perzik.

Het palet is toch wat bitter met een pufje rook. Eiken, metaal, perzik, peer, tabak, alcohol, vanille en een beetje zuur.

De afdronk heeft sherry, zure bessen, zure appel, ziltig, droog, spoortje rook, citroenmarmelade, eikenhout en een vleugje leer.

Laten we de scores van alle ardnamurchan’s even op een rij zetten.

  • AD/09.20:01. 84 punten
  • AD/01.21:01. 86 punten
  • AD/04.21:03. 83 punten
  • AD/07.21:05. 81 punten
  • AD/10.21:06. 83 punten.

Een duidelijke winnaar dus.

Op dit moment heb ik 12 verschillende ardnamurchan’s geproefd en gescoord op whiskybase. En daar komen er nog zeker genoeg bij.

Op dit moment is dit mijn favoriete ardnamurchan. Die scoorde ik zelfs met 88 punten!

Voor mij is ardnamurchan een distilleerderij met onwijze potentie die erg goeie en betaalbare whisky maakt.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *