hey people!

nieuwe week en weer tijd voor een review.

deze keer gaan we voor turf uit de highlands. we bespreken vandaag de Ardmore traditional cask.

hoewel geturfde highland whisky’s niet meer zo gebruikelijk zijn als vroeger zijn er toch nog een paar distilleerderijen die wel een geturfde highland whisky maken. Ardmore is er daar 1 van.

Ardmore wordt vooral gebruikt voor de teachers highland cream. maar heeft ook een aantal distilleerderij bottelingen en is vaak goed te vinden bij onafhankelijke bottelaars.

de traditional cask komt in een koker. hierop staat wat informatie over de vaten, dat het een non chill filtered whisky is ( er is wel kleurstof toegevoegd om de whisky bij te kleuren) en achterop staat was geschiedenis en een kleine ietwat korte tasting note.

deze ardmore is een “vatted malt” tussen de 6 en 13 jaar oud gerijpt op bourbon vaten. wanneer de whisky is samengevoegd wordt het in een kleiner vat gelegen ( een quarter cask) om verder te rijpen voor een jaar. een kleiner vat betekend snellere rijping van de whisky. het is overigens een NAS (no age statement) whisky.

de neus van de whisky begint met geuren van hooi, zoete turf, honing, caramel, vanille en ruikt wat licht assig.

het palet opent voor mij met die typische ardmore turf, de whisky is wat vettig / olie achtig, wat peper invloeden gepaard met specerijen en een hout smaak.

de afdronk heeft vooral de peper de turf en de olie mee.

de prijs van deze whisky ligt rond de €50.

en eerlijk gezegd vind ik hem voor die prijs niet zo heel erg boeiend. het is een fijne slobber whisky maar niet veel meer dan dat.

ik heb hem nu iets langer dan een half jaar en heb er slechts een paar glazen van gedronken.

ik kocht hem zelf voor €25. dus in dat opzicht dan weer geen miskoop.

bedankt voor het lezen.

cheers,

robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *