We pakken lekker door met de whisky’s van deze bottelaar. Maar aan alles komt een einde dus voorlopig is dit de laatste whisky die we hier bespreken van spiritfilled. Totdat ze weer wat nieuws bottelen natuurlijk.

Vandaag alweer de 6de whisky van spiritfilled die we hier bespreken. Dit keer een ardmore van 14 jaar oud.

Tot nu toe hebben we alleen nog whisky’s gehad uit de islay en speyside regio. Hierbij hoorde de nyami nyami en qilin als mythisch wezen. Maar vandaag is het tijd voor een ardmore. En dus de highlands.

En dat betekent een nieuwe mythical beast. Bij de highlands hoort de dryad. Een bosnimf uit de griekse mythologie. De bosnimf ziet er uit als een prachtige vrouw die ik verbinding stond met een boom. Als de boom stierf dan stierf de nimf ook. Dus denk goed na bij je bottle kill van deze fles…

De whisky is dus 14 jaar oud en heeft zijn tijd doorgebracht in een ex bourbon vat. Uit het vat kwamen 225 flessen. De whisky is single cask, cask strength (56.8%) en natuurlijk niet bijgekleurd of koud gefilterd.

De neus is wat ziltiger dan ik me een ardmore herinner. Al moet ik zeggen dat dat al een flinke tijd geleden is. Turf rook, vanille. En na een tijd ruiken en het glas laten ademen kwam ik niet veel verder er mee. De whisky bleef erg gesloten dus ik heb er 2 druppels water aan toegevoegd met een pipet.

Nog steeds ziltig, maar veel minder op de voorgrond en overpowered. Nu komt wat floraals en wat chocolade omhoog samen met wat honing en kaneel en de neus is beter in balans. Ook wat abrikozen.

Het palet is assig en krachtig ondanks het water. Veel rook van een uitgeblust kampvuur. Honing, cola, kaneel, citrus vruchten, banaan, en wat rozenblaadjes. Ook een hint van peper.

De afdronk is floraal met banaan, peper, rokerig en vrij lang met een lichte bitter.

Nu de herfst weer op komst is een prima whisky voor deze periode !

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Ardmore 14 year old, spiritfilled
8.6
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *