Hey people!

Vandaag een whisky van mijn favoriete distilleerderij! Ardbeg!

Mijn favoriet van ardbeg is de Corryvreckan. Een geweldige beuker van een whisky. Maar ook de Ardbeg ten is een prachtige whisky en dat was mijn eerste kennis making met ardbeg. En sindsdien eigenlijk verliefd op ardbeg.

Waar de corryvreckan echt een krachtpatser is schijnt de uigeadail wat subtieler te zijn maar met zijn 54.2% alcohol is hij toch goed smaakvol!

Uigeadail is een verwijzing naar het meer waar ardbeg zijn water vandaan haalt om zijn whisky te maken. Uigeadail spreek je uit als oog-a-dal.

Deze whisky heeft geen leeftijdsaanduiding. Is niet koud gefilterd en heeft dus 54.2%. De whisky is vaak wel te vinden voor net onder de €70. De whisky rijpt in een bourbon vat en een ex sherry vat.

De whisky opent met de geur van cacao poeder. Verder een heerlijk kampvuur met caramel en toffee. Zoet rood fruit, zachte sherry, vanille en tabak.

Het palet vind ik persoonlijk beter dan de neus. Denk aan bacon, verbrand hout, olie, rook, as en hout tannines.

De afdronk heeft wat bitters. Samen met wat assigs en wat pekelvlees. Maar eerlijk is eerlijk de afdronk is minder lang dan je eigenlijk wilt.

Ook al is het je lievelingsdistilleerderij … je moet toch eerlijk blijven.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

2 gedachten over “Ardbeg uigeadail

  1. Romain Zadora zegt:

    Toevallig heb ik deze met nieuwjaar nog gekregen. Ik heb de fles nog niet geopend, maar na het lezen van je artikel zal dit niet meer lang zo blijven 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *