Ardbeg smoketrails manzanilla edition

Zoals de meeste weten…. Ardbeg…. Ik vind het heerlijk! Ik hou er van. Dat rokerige, assige, natte touwen en teer… maar ik merk dat ik de laatste tijd toch vaker iets lager scoor dan een aantal jaar terug. Ligt dat aan mijn smaak ? Of wordt de kwaliteit van ardbeg gewoon minder ?

Vandaag checken we de eerste smoketrails editie.

Ik dacht dat de Ardbeg smoketrails een eenmalige fles was. Een travel exclusive die gewoon goed beschikbaar zou zijn. Maar dat is niet waar. Nouja… de helft daarvan is niet waar. Want de smoketrails is nog steeds beschikbaar en ondertussen ook buiten de vliegvelden. Hij is dus goed beschikbaar maar hij is zeker niet eenmalig.

In de smoketrails serie kijkt Ardbeg wat verschillende soorten vaten doen met hun whisky. Het is dus geen finish maar een volledige rijping deels. Want een groot deel word ook in Amerikaans eiken gerijpt. De eerste editie heeft dus deels een rijping op manzanilla vaten gekregen.

De originele prijs was €83. Voor een liter Ardbeg is dat geen gekke deal! En we weten dat Ardbeg en manzanilla goed samen gaan want de Ardbog had dezelfde samenstelling als de smoketrails alleen is de smoketrails gebotteld op 46%.

Op de neus heeft de whisky geuren van verbrande citroenschillen en hij is zeker assig en ziltig te noemen. Verder jodium, nat touw, rokerig, bos dauw en een vleugje peper.

Het palet is ziltig en rokerig met turf, jodium, nat as, oud leer en een klein zoetje van de sherry maar ook tannines van het hout, citrus, lichte bitter, tabak, zoethout en hij smaakt wat gekarameliseerd.

De afdronk is medium lang en wat bitter van eikenhout. As, jodium, citroenvlees, gepekeld vlees, ziltig, droog en tabaksrook.

Ardbeg smoketrails
manzanilla edition
Ik twijfel heel erg om deze ardbeg een 87 te geven.
Maar dat haalt hij net niet. Een 86.5 zou ideaal zijn maar dat kan niet. Dus een 86 moet het doen. Wat ik dan ook weer te weinig vind eigenlijk. 
Je snapt het…. Ik zit in een zware discussie met mezelf…

Hij is beter dan de uigeadail. Beter dan de an oa. 
Maar niet beter dan de corryvreckan of de 10.
8.6

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *