Ardbeg smoketrails Côte Rôtie edition

Niet zo lang geleden schreef ik een blog over de smoketrails op manzanilla vaten. Een mooie whisky van Ardbeg en vandaag gaan we het hebben over de tweede editie van de smoketrails. Dit keer deels op Côte Rôtie vaten.

Klinkt Frans ? Klopt! Côte Rôtie is een prachtig gebied in Frankrijk in de Rhône streek. Volgens vele is deze wijn de absolute top wijn uit de Rhône met slechts 60 wijngaarden.

Oke ik ben natuurlijk een beetje een Frankofiel en onwijs liefhebber van hun wijnen. Maar whisky op wijn vaten heb ik nog niet vaak super gevonden. Dus ik ben benieuwd hoe deze mij bevalt.

Wat mij dit keer wel opviel was hoe snel deze “travel exclusive” zich in de gewone winkels ook bevond. De charme van de travel exclusive is toch dat hij alleen op het vliegveld te verkrijgen is (waarvoor dank Whisky in a labcoat) en de prijs verhoging. Waarbij de eerste versie €83 kostte voor een liter kostte deze variant €95. Als je het mij vraagt een grote sprong maar het vat soort heeft natuurlijk ook invloed op de prijs.

Op de neus meteen duidelijk Ardbeg! Nat touw, teer en turf. Verder Franse schimmelkaas, as, ziltig en zee lucht. Ook citrus, gerookte kersen, gerookte aardbeien en schapenwol.

Het palet heeft smaken van as, zwarte peper, gerookte vanille en bronwater. Ook turf, pekelvlees en bittere vruchten schillen zoals banaan en citroen.

De afdronk is korter dan je zou willen van Ardbeg. Hier zit voor mij het meeste karakter van de cote rotie. Verder assig en eiken. Maar toch iets te plat.

Ardbeg smoketrails
Côte Rôtie edition
Ik heb het idee dat de whisky rond de 5 jaar oud is. Hij doet me erg denken aan de wee beastie maar dan uit een wijn vat. Wel denk ik dat het wijnvat de whisky wat onderdrukt. Zeker als je hem side2side drinkt met de manzanilla editie.

Heel lang op de 85 blijven hangen maar daarom uiteindelijk 84 punten.
8.4

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *