Hey people,

Vandaag bespreken we een bijzonder mooi flesje. Van mijn favoriete distilleerderij…. Ardbeg!

Een al wat oudere ardbeg die ik van een vriend / mede whisky liefhebber heb kunnen overkopen en waar ik zeer trots op ben dat ik deze aan mijn collectie kon toevoegen als ardbeg liefhebber.

Een tijdje terug kwam ik in contact met een verzamelaar. Ik mocht bij hem langs komen om bij zijn zeer imposante collectie te kijken. Wat een gave dag was dat!

We hielden contact en dronken samen prachtige whisky’s. Laphroaig uit de jaren 60. Bunnahabhain uit de jaren 70. Ardmore uit de jaren 70. Maar ook een cognac uit de jaren 50. En zo ontstond er een leuke connectie tussen 2 liefhebbers.

Als Ardbeg fan mocht ik dus deze prachtige fles overnemen uit zijn collectie.

Uiteraard trok ik de fles niet veel later open. Want ik kon niet wachten om hem te proeven. Met verschillende whisky liefhebbers heb ik deze ardbeg al geproefd en binnenkort ga ik zitten met de eigenaar van wie ik hem over heb gekocht. Want zulke mooie dingen moet je natuurlijk proeven met mede liefhebbers!

Van mijn ouders kreeg ik in december voor mijn verjaardag het boek Ardbeg heavenly peated. Bij thuiskomst heb ik de fles dan ook meteen opgezocht in mijn ardbeg boek. Mijn vriendin nam stiekem een foto van hoe ik gefocust mijn boek aan het doorspitten was.

Maar…. Hoe smaakt deze ardbeg nou eigenlijk ?

In alles ruik je ardbeg. Maar veel lichter en verfijnder dan de huidige Ardbeg 10.

Op de neus: natte touwen doordrenkt met zeewater. Teer, zonnebloemolie, een uitgedoofde lucifer, meer medicinaal dan de huidige ardbeg 10, bloemig, gerookte honing, hooi, verse nootmuskaat.

Het palet heeft zwarte peper, hier ook weer echt dat duidelijke ardbeg teer smaakje. Zout water, lichtelijk iets wat me doet denken aan oude rubber laarzen, kruidnagel, rook, aangebakken bacon, nat touw, verkoold hout en citrus.

De afdronk heeft zout, citrus, turf, chocolade, lang, verwarmend en nat asfalt.

Wat een whisky is dit! Uiteindelijk blijft hij (helaas) gebotteld op 40% en dat merk je in de afdronk. Maar wat geweldig! Ik ben blij dat ik deze whisky heb kunnen toevoegen aan de collectie en kunnen proeven met gelijkgestemden.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Ardbeg guaranteed 10 years old
9.1
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *