Ardbeg Corryvreckan

Hey people,

Daar ben ik weer met een nieuwe review van een whisky en dit keer niet zomaar een whisky.

Deze whisky werd al snel mijn huidige favoriete islay whisky.

De Ardbeg Corryvreckan.

Ik ben sowieso wel een Ardbeg fan maar deze vind ik echt geweldig!

Zoals we gewend zijn bij de meeste whisky’s komt ook deze whisky in een stukje karton.

Achter op de doos staat een leuk verhaal over de legende van de draaikolk Corryvreckan. Hier is de whisky dan ook naar vernoemd.

De whisky is cask strenght op 57,1% alcohol, is unchillfiltered en heeft een mooie goud kleur.

Funfact: deze whisky behoorde eerst niet tot de standaard whisky’s van Ardbeg maar dit was een speciale Ardbeg committee editie. Echter beviel de whisky zo goed dat hij uiteindelijk toch is opgenomen bij de standaard whisky’s van Ardbeg.

op de neus ruik je de zee gepaard met wat drop. Vanille, donkere chocolade, peper, bacon. En valt zoveel uit deze whisky te halen. Ook kruidnagel en stroop haal ik er nog uit

De eerste slok. Damn wat een zout. Maar zo lekker haha. Perfect in balans met de andere smaken zoals zeewier, een sterke bak koffie, peperig vlees, anijs en wat spicyness wat lang op je tong blijft prikkelen.

Wat een geweld in je mond!

De afdronk is lang en verwarmend. Je kan zelfs zeggen zeer lang en verwarmend want hier ga je nog lang van nagenieten.

Elke keer opnieuw een whisky met een onwijze “bite” en power erin! Heerlijk en niet voor de “fainthearted”

Wat een geweld in deze fles. Hij doet zijn naam eer aan!

Met zijn 57.1% kan hij best een druppeltje water gebruiken maar ikzelf heb hem het liefst zonder. Dan blijft de “kick” die je krijgt van de whisky het grootst. Is hij je nou iets te heftig? Gooi er dan zeker een drupje water bij want van deze whisky moet je gewoon genieten.

Wat is jou lievelings whisky van Islay?

Cheers,

Robbert

2 antwoorden op “Ardbeg Corryvreckan”

  1. Nooit water toevoegen aan een whisky. Hierdoor wordt de moleculaire opbouw verwoest. Verwarm je whisky voor de grap eens in je hand. Tijdens het opwarmen blijven ruiken en je ruikt de transformatie.

    1. Hey dennis,
      Toch is het tijdens het proeven van whisky wel eens grappig om te doen omdat het palet daardoor meer wordt opengebroken. Bepaalde smaken reageren op het water en komen dus meer naar boven.
      Hierdoor haal je veel meer smaken uit een whisky die misschien eerst op de achtergrond bleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *