Hey people!

Mijn 100ste whisky review op mijn site! Dat vraagt natuurlijk om een review van een speciaal flesje om het te vieren.

Zoals sommige misschien wel weten is ardbeg een van mijn favoriete distilleerderijen. Na mijn eerste fles Corryvreckan was ik helemaa verkocht.

De ardbeg ardbog stond al een lange tijd hoog op mijn verlanglijstje. Via Robin, beter bekend als singlemaltmen, kon ik aan een flesje komen. Even de spaarvarken stuk slaan dan maar.

De ardbog was een speciale uitgave voor het Feis ile feest op Islay in 2013. Het is een gelimiteerde uitgave van “slechts” 13.000 flessen. Ik vind persoonlijk 13.000 flessen niet heel erg gelimiteerd…. Maar het zal er zeker beter door verkopen haha.

De whisky heeft gerijpt op ex bourbon en manzanilla vaten en is gebotteld op 52.1%.

De whisky heeft geen leeftijdsaanduiding, is niet bijgekleurd en is non chill filtered.

Tijd om deze mooie whisky te proeven. Zoals ik eerder al zei stond deze whisky lang op mijn verlanglijstje. Nu maar hopen dat hij niet tegenvalt na al die tijd! Spoiler…: dat deed hij zeker niet!

De neus opent duidelijk met turf. Nou denk je natuurlijk nou dat is niet gek voor een ardbeg maar deze turf is veel zoeter dan ik gewend ben van ardbeg. Verder geuren van zwarte peper en de geuren die vrij komen tijdens een BBQ. Verder nog lichte zee invloeden, aards, wat hout en gezouten bacon.

Het palet heeft gezouten nootjes, rook, kruidnagel, zoete sherry, visolie, karamel, rood fruit, gerookt vlees, citrus en beef jerky.

De afdronk is lang. Erg lang! Met smaken van peper, kruidnagel en veel rook. De afdronk is droog en heeft ook smaken van oud leer en vanille.

Wauw. Wat een onwijs volle en rijke whisky is dit! Op en top genieten van deze dram.

Voordat ik hem afsluit wil ik iedereen bedanken voor het lezen van mijn blogs. Ik zeg op naar de volgende 100!

Cheers,

Robbert.

Ardbeg Ardbog
9
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *