Hey people!

Vandaag bespreken we weer eens een fles van een van mijn favoriete distilleerderijen. Zoals jullie misschien wel weten ben ik groot ardbeg fan maar de an oa (dit spreek je uit als an obha) was ik nog onbekend mee. Dus laten we eens dieper in de ardbeg an oa duiken!

Liever luisteren ? Luister hier naar de blog ingesproken door max van The Elements Of Whisky.

De ardbeg an oa zit in de core range van ardbeg. Dit betekent dat deze eigenlijk altijd wel goed beschikbaar is en dus standaard in het assortiment zit. De an oa, corryvreckan, uigeadail, wee beastie en de Ardbeg ten vormen samen de core range van ardbeg.

De naam van de ardbeg an oa dankt zijn naam aan een prachtige locatie zo’n 15 kilometer van de distilleerderij vandaan. Een mooi ruig landschap met ruige kliffen waar je prachtig kunt wandelen. Op een heldere dag kan je zelfs Ierland zien vanaf dat punt.

De whisky rijpt in een combinatie van Pedro Ximénez sherry vaten, zwaar getoaste virgin oak vaten en ex bourbon vaten. De whisky wordt gebotteld op 46.6% en is niet koud gefilterd of bijgekleurd.

Op de neus rook en wat zoets. Citroen sorbet ijs, vanille, gerookt spek, sinaasappelschil, en hij is ziltig.

Het palet heeft turf, is medicinaal en zwarte peper. Hier ook zilt en lichtelijk wat zoete sherry invloeden. Hij is droog en romig met geglazuurde spek, kaneel en frisse citrus.

De afdronk heeft duidelijk kaneel en is lang. Natuurlijk ook hier rook en zwarte peper. De afdronk is wat mineraalachtig en heeft aan het einde de smaak van een verbrand stuk hout en as.

Al met al zou je deze ardbeg kunnen omschrijven als een wat mildere ardbeg.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *