Ardbeg 8 year old (for discussion)

Hey people,

Vandaag bespreken we de ardbeg 8 jaar oud die vorig jaar (2021) gereleased werd voor leden van de ardbeg committee.

Ardbeg’s visie was om met deze fles online veel teweeg te brengen via de hashtag #Ardbeg8ForDiscussion. Ik denk dat elke ardbeg wel genoeg stof tot discussie doet opwaaien en zo ook deze.

Ardbeg is natuurlijk geliefd bij de verzamelaars als belegging. En zeker de commitee releases hebben daar hun dienst wel in bewezen. Het nadeel voor ons nederlanders is dat sommige flessen erg lastig verkrijgbaar zijn hier. En zo ook deze. We hebben hier natuurlijk wel onze ardbeg embassies, maar somehow kregen die deze fles niet toegestuurd. Je moest er dus op een andere manier aan komen.

Maar als je in Nederland woont… en ardbeg verstuurd de flessen niet naar Nederland… hoe kom je er dan aan ?

Via een tip op instagram werd ik er op gewezen dat ze altijd wel naar Duitsland versturen. Dus het makkelijkste is om je fles via de duitse site te bestellen en naar eventueel vrienden in Duitsland te sturen.

Nu heb ik geen vrienden is Duitsland… maar wel vrienden met vrienden in Duitsland! Dus zo ben ik uiteindelijk aan mijn fles gekomen. Omslachtig? Ja heel erg. Maarja… geen andere oplossing. Of toch wel ?

Deze fles wordt namelijk geflipt voor het leven. De fles kan je op dit moment gewoon nog bestellen bij Ardbeg. Ze hebben zelfs de volgende tekst op de site staan: “Bottle showing Out of Stock? Don’t worry, we’ll have more soon!”.

Maar dat maakt de flippers niet uit. De lijst op whiskybase is oneindig met mensen die er met gemak het dubbele voor vragen. En uiteraard snap ik dat hij iets hoger wordt geplaatst dan bij ardbeg zelf. Je moest er zelf ook misschien wel wat moeite voor doen.

Nou staan wij Nederlanders bekend om het gierig zijn natuurlijk. Maar de 3 die het meeste vragen zijn slijterijen uit Nederland! Zo vraagt 1 slijterij er zelfs €350 voor! En dit terwijl hij gewoon nog te koop is bij ardbeg voor €65. Maar wel de tekst “vaste lage prijzen” onder de fles zetten. Ik snap dat een winkel er op moet verdienen. Maar volgens mij is iemand bestelen nog steeds verboden haha.

Ik heb zelf contact gezocht met een slijter en hem het bovenstaande voorgelegd en daarbij de vraag gesteld wat hij zou doen. Uiteraard gewoon alles berekenen en een percentage pakken. Maar alles daarboven is wel erg bizar aangezien de fles nog gewoon bij ardbeg te verkrijgen is voor een normale prijs.

Er is dus genoeg discussie voor en rondom deze whisky. Maar voor mij is het vooral een ander soort discussie dan die over de whisky. Want die is gewoon kei lekker!

Op de neus heeft deze whisky nootmuskaat, citrus, turf rook en zeetonen. Maar hij is ook medicinaal en geuren van nat touw, kook specerijen, houtskool, peer, venkel, rode peper en een vleugje kaneel.

Het palet heeft zwarte peper, eucalyptus, hout rook en zwaar gerookte bacon. Gezouten cashewnoten, teer, vettig en olieachtig met citrus.

De afdronk is lang en verwarmend met een pepertje en verkoold hout. Eigenlijk verschuift het palet heel mooi naar de afdronk.

Een hele mooie en fijne ardbeg. Maar let op waar je hem koopt.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *