Bij de Knockdhu distilleerderij hebben ze 2 nieuwe core range expressies. Een fruitige 16 jaar oude whisky en een 10 jaar oude peated whisky. En die laatste leggen we vandaag de focus op.

De whisky’s vanuit de Knockdhu distilleerderij komen trouwens op de markt onder de naam AnCnoc (spreek je uit als a-nock). Dit woord is afgeleid van het Gaelic woord voor “de heuvel”, een verwijzing naar Knock Hill die oprijst achter de distilleerderij.

Tot voor 1994 werd de distilleerderij whisky trouwens gewoon onder de naam Knockdhu op de markt gebracht. Maar hierna is dit veranderd om verwarring te voorkomen met de Knockando distilleerderij.

Bij de distilleerderij maken ze dus 2 verschillende soorten whisky. Let dus even op als je er een koopt of er geen smoky op staat als je niet van rokerige whisky houdt.

Het grootste gedeelte van de whisky wordt trouwens gemaakt om de blends in te gaan. Ze hebben een capaciteit van 2 miljoen liter! En er werd geschat dat er in 2022 zo’n 265.000 flessen zijn verkocht.

Op de neus heeft de whisky geuren van honing, rook, groene appel, fruitzuurtjes, lavendel, kers en houtskool.

Het palet heeft smaken van rook, as, houtskool, eucalyptus, jeneverbes, onrijpe peer, vanille en een vleugje winegums.

De afdronk is niet al te lang. Met as, rook en een vleugje witte peper.

AnCnoc 10 year old
Hij doet wat het moet doen. voor 5 a 6 tientjes is het een prima whisky.
8

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van confessions of a whisky freak

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder