An Islay distillery, Glaschu spirits

De heren van Glaschu hebben weer een prachtige release voor ons uitgebracht! Dit keer een (niet zo) secret Islay distillery. Want ondanks dat het niet op het label mag staan weten we dat het hier om een Laphroaig gaat !

Een single cask Laphroaig met een redelijke leeftijd van 15 jaar.

Let’s go!

Het valt me op dat we steeds vaker “secret” of “unnamed” op whisky’s zien staan. Persoonlijk vind ik dit geen hele goeie verandering in de whisky wereld maar ergens snap ik het wel qua naam bescherming. Maar ik zou zeggen… laten we het alsjeblieft niet normaal maken.

Een aantal bottelingen van Glaschu hebben we hier al eens eerder besproken dus laten we snel naar de whisky gaan.

Zoals altijd bij Glaschu is ook deze whisky gebotteld op 50%. Meestal zijn ze bij Glaschu leuk aan het experimenteren met finishes voor whisky’s maar voor deze Laphroaig is gekozen om de whisky gewoon 100% op een ex bourbon vat te laten rijpen.

Uit het vat kwamen 293 flessen.

Op de neus heel zacht eigenlijk voor een laphroaig. Medicinaal, ongebakken bacon, zee lucht, turf, rook, extra vierge olijfolie, elastiekjes, oud verband, citroenen en onrijpe peer.

Het palet is rokerig, ziltig en medicinaal met zure groene appel, zure matjes, vijgen, vlees van de barbecue en een beetje mossig.

De afdronk is lang met vanille. Ziltig en vijgen. Ook citroensap en peper.

an islay distillery , glaschu
Op de neus misschien wat zacht voor een Laphroaig maar een echte powerhouse van een whisky !
8.8

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *