Hey people,

Vandaag bespreken we een whisky uit India en als ik me het goed herinner is dit de eerste whisky uit India de ik hier review op mijn blog.

Maar laten we vandaag daar dan verandering in brengen met de eerste review van een whisky uit India.

De amrut fusion.

Nou heb ik wel eerder wat whisky uit india gedronken van amrut maar bijvoorbeeld ook van paul john heb ik wat samples kunnen proeven.

Wat mij als eerste opviel aan deze whisky was het alcohol percentage. 50% ! En dat voor zo’n 4 tientjes. Dat kom je toch niet vaak meer tegen.

India staat bekend als het land met de meeste whisky drinkers maar als je bedenkt dat 1.4 biljoen mensen telt is dat misschien niet gek.

Het land met de meeste whisky drinkers qua hoeveelheid is namelijk Frankrijk.

Maar laten we niet afdwalen haha.

Wie denkt dat amrut een relatief nieuwe speler is op de markt heeft het fout want de bestaan al sinds 1948 maar sinds 1982 maken ze ook echt whisky. Hiervoor maakte de distilleerderij vooral brandy en dan rum.

In 2004 werd amrut whisky officieel gelanceerd. De weg hiernaartoe was moeizaam en zwaar. Maar de aanhouder wint!

De distilleerderij is gevestigd in het plaatsje Bangelore. Nouja…. Plaatsje…. De stad heeft 8.5 miljoen inwoners.

De whisky is gemaakt van 25% schotse peated barley en 75% unpeated barley uit india en rijpen op oude en nieuwe eikenvaten. Na een tijdje mogen ze nog een tijdje “huwen” in een bourbon vat. Dit verklaard de naam fusion.

De whisky heeft dus 50% abv en is niet koud gefilterd of bijgekleurd.

Op de neus heeft de whisky geuren van hout, juttenzakken, buskruit en kookspecerijen. Je ruikt wat bitters en sigarenkistjes en hij is ietwat muf. Ook roomboter, honing, vanille, koffiebonen en een pufje rook.

Het palet heeft cedarhout, sappig fruit, koffie en hier ook een zweempje rook. Ook peper, honing en wat aardse smaken.

De afdronk is medium lang en toch wat scherp met wat hout tannines. Eigenlijk komt alles uit het palet nog wel eens voorbij in de afdronk.

Wat ik erg verassend vond aan de whisky is dat je het alcohol percentage van 50% absoluut niet merkt. Een gevaarlijke whisky dus in dat opzicht.

Dus u bent gewaarschuwd.

Bedankt voor het lezen of luisteren.

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *