Hey people,

Vandaag bespreken we de laudale van Adelphi. Ik vermoed dat we ondertussen bijna naar batch 5 gaan. Dus hoog tijd om batch 3 onder de loep te nemen. De fles stond ergens achterin gedrukt door alle andere flessen. Dus we zijn lekker op tijd haha.

Ik kocht deze fles bij the whisky specialist in Alkmaar. Hun hebben een leuke blog geschreven over het label van Adelphi. Klik hier om die te lezen.

Maar wat zit er in batch 3? Batch 1 was een Glenfarclas. Batch 2 was een Linkwood. Batch 3 was een Dailuaine en batch 4 is een Glen Elgin. In deze blog bespreken we dus de Dailuaine.

De laudale serie is altijd een zwaar gesherriede whisky. Zo ook deze dus. De kleur van deze Dailuaine is dan ook lekker donker op zijn zachtst gezegd.

Op de neus opent hij met een dikke sherry neus, vanille, leer, zwavel stokjes, rozijnen, sinaasappelschil.

Het palet heeft meer rood fruit. Chocolade, rozijntjes, sherry, droog fruit, oud hout, beetje citrus.

De afdronk is toch korter dan je hoopt bij zo’n whisky. Siroop, droog, sherry en chocola.

Is het een typische Dailuaine. Nee dat zeker niet. De heftige sherry onderdrukt toch een beetje dat typische Dailuaine wax achtige smaakje. Maar het is toch zeker een smakelijke whisky!

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *