Hey people!

Op dit moment zit ik heerlijk van mijn vakantie te genieten in frankrijk maar dat betekent natuurlijk niet dat ik niet opzoek ben naar nieuwe flessen whisky die ik nog niet ken of heb gedronken.

Zo kwam in hier in de supermarkt de Aberlour triple cask tegen. Persoonlijk heb ik hem in nederland nog niet voorbij zien komen bij de slijters. Dus in het mandje en op de camping genieten van de eerste plop als de fles open gaat.

Naja… dat duurde natuurlijk niet lang! Diezelfde avond ging de fles open en dook ik er zeer nieuwsgierig in.

De koker.

De fles komt in een blauwe koker met daarop groot aanwezig drie vaten met de tekst triple cask matured. De whisky is in 2 verschillende Amerikaanse eiken vaten gerijpt en daarna op een Europese eiken sherry vat.

De typerende aberlour fles vorm (op sommige na dan).

Helaas heb ik hier geen glencairn glas dus een cognac glas uit de tent functioneert nu even als whisky glas. Drinkt prima trouwens!

De eerste geuren die ik opvang uit de whisky als ik ruik is eerst iets zoets. Duidelijk vanille en honing. Ook wat toffee is aanwezig. Verder zoete peren, wat noten en een hout geur.

Het palet dan. Super zacht. Een licht pepertje prikt wat maar niet overheersend. Hierin duidelijk een hout smaak. Appel, peer en een klein sinaasappeltje. Hier dan duidelijk de noten smaak.

De mooie diepe amber kleur van de aberlour triple cask.

De afdronk is wat kort met de smaak van noten, hout en een pepertje die aanblijft houden.

De whisky is 40% alcohol en heeft een diepe amber kleur met zelfs een wat rode gloed er in.

Voor de €38 die hij hier in frankrijk kost een mooie whisky waar ik deze vakantie zeker nog wel een paar keer van ga genieten.

Ik hoop deze vakantie nog wat mooie flessen te vinden en te kunnen omschrijven.

Cheers!

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *