hey people!

vandaag gaan we het weer eens hebben over een mooie whisky. dit keer is het een whisky van Aberlour genaamd casg annamh.

casg annamh betekent in het schots-gallisch “zeldzaam vat”. waarom deze whisky zo is genoemd en hoe hij smaakt lees je hieronder. 

De casg annamh heeft zijn naam gekregen omdat deze whisky wordt gerijpt op meerdere verschillende geselecteerde bijzondere vaten. Waaronder de oloroso sherry vaten.

Dit is de eerste batch. Dus een mooi moment om deze whisky aan te schaffen. Aangezien er 0001 staat gaan we misschien wel richting de 1000+ batches. Dus of het een goeie is al investering durf ik niet te zeggen. Het voordeel is altijd dat je de eerste levering heb. Dus wie weet…

De whisky is 48% in alcohol percentage. Non chill filtered dus een lekkere pure whisky.

Ook is dit mijn eerste ervaring met een zogeheten NAS-whisky. NAS staat voor no age statement. Nu heb ik dus nog niet veel ervaring met een NAS-whisky maar dit proeft zeer zeker als een goeie!

Ik schenk een heerlijk glaasje in en laat het proeven beginnen.

Ik kijk eens naar de whisky. Een mooie donkere amber kleur. Tot nu toe zijn de whisky’s die ik heb gedronken met deze kleur vaak mijn favoriet.

We beginnen natuurlijk met het ruiken.

Ik ruik een paar keer en kom neer op een peper achtige geur.

Ik rol de whisky over de rand van het glas en ruik nog eens. Tonen van sinaasappel, rozijnen, perzik en ik lijk wel van die kersen snoepjes te ruiken van Haribo. Lekker zoet!

Tijd voor een slok. Meestal rol ik de whisky 1 seconde per gerijpt jaar door mijn mond. Maar dat gaat nu lastig dus ik ga voor een veilige 10 seconden.

Ik proef peper, kaneel, perzik.

Na een tijdje nog een slok en ik haal koffie, zoethout, kruidnagel er uit.

De whisky is perfect in balans tussen zijn kruidige smaak en de zoete fruit smaak.

De afdronk is lang. Zoet en als je hem goed laat rollen door de mond heerlijk kruidig.

Door de peper en de kruiden krijg je echt een fijne warme afdronk.

Ik kan oprecht zeggen dat deze whisky op dit moment mijn favoriet is.

Jeetje wat is deze lekker!

Met zijn prijs rond de €60 ook nog redelijk betaalbaar.

Ik ben benieuwd of jullie deze whisky ook al eens hebben gedronken of misschien een tip hebben voor een andere lekkere NAS whisky.

Let me know!

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *