Mijn zwager kwam laatst aanzetten met deze fles. Er zat nog iets meer dan de helft in en hij vond hem niet zo lekker. Ooit eens gekocht maar nooit echt lekker gevonden.

Of ik hem wilde hebben was de vraag. Maar natuurlijk!

Aberlour was mijn eerste single malt ooit, de 12, en de A’bunadh was mijn eerste cask strength whisky die ik ooit kocht. Daar heb ik nog zeer warme herinneringen aan dus om weer eens een oudere batch te proeven zeg ik absoluut geen nee tegen !

In 2019 schreef ik ooit al eens over de A’bunadh. Toen batch 62. Ondertussen heeft Aberlour zijn style aangepast en andere labels op de flessen geplaatst maar vandaag hebben we dus nog een oudje. Gebotteld in 2013 op 60.4% en uiteraard gerijpt op oloroso sherry butts.

Op de neus geuren van oude boeken, muffe sherry, stoffig en kersenbonbons. Ook mandarijntjes en een vleugje zwavel. Gedroogde bessen, frambozen jam en vijgen.

Het palet is veel zoeter dan verwacht, meer jam en zoete sherry style maar ook wel stoffig en wat muf. Zwarte peper, sinaasappel, een vleugje zwavel, rozijnen en een vleugje gebakken spek.

De afdronk heeft spek, zwarte peper en echt wel wat alcohol. Misschien jonge whisky? Verder eiken, gekookt fruit, leer en espresso.

aberlour a’bunadh
batch 46
Heel leuk om weer eens te proeven. Ik blijf de A’bunadhs erg mooie whisky’s vinden al moet ik toegeven dat ik ze voor de huidige marktprijs van gall&gall echt veels te duur vind… gelukkig zijn er genoeg andere aanbieders.
8.7

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *