Hey people,

Het is wel weer tijd voor een nieuwe whisky review. Vandaag bespreken we de 12 jaar oude whisky van aberlour.

Wat opvalt aan de whisky is de term “double cask matured”. Dit betekent dat de whisky in 2 verschillende vaten wordt gerijpt. Hij wordt namelijk gerijpt in zowel bourbon als sherry vaten. Het is niet zo dat aberlour de spirit over giet naar een ander vat. Ze worden samengevoegd, het zogeheten “marriage”.

Aberlour is laatst overgegaan op een nieuwe style van hun flessen. Daarom krijg ik via een PR bureau namens aberlour deze doos met daar in een glas en de nieuwe fles aberlour 12.

Wat mij als eerste opviel was dat aberlour op zijn oude labels altijd “highland single malt scotch whisky” had staan. Dit terwijl de distilleerderij in de speyside staat. Nu heeft aberlour dit aangepast naar “speyside single malt scotch whisky”. Een goeie verandering vind ik. Sowieso vind ik de nieuwe style wel gaaf er uit zien.

Dan nu de whisky.

Op de neus: vanille, appel, peer en chocolade. De neus gaat mooi over in het palet maar hier vind ik ook wat zoetigheid van honing en een pepertje. In de afdronk heb je duidelijk wat sherry invloeden. Niet heel heftig maar het is zeker aanwezig.

De prijs van de whisky ligt rond de €40 en ik zie deze whisky dan ook als een echte allemansvriend. Niet heel overpowered in zijn smaken, geen rokerige smaken maar een zoetige whisky.

Bedankt voor het lezen van de review van de aberlour 12.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *