Hey people,

Vandaag bespreken we een nieuwe aberlour. Of naja…. nieuw…. niet helemaal. Deze whisky bestaat al iets meer dan een jaar maar was vooral bekend op de franse whisky markt. Sinds begin 2021 kreeg hij meer bekendheid en zo kreeg ik hem dus ook in het snotje.

Via Buydrinks kon ik aan een flesje komen en was ik dus ook zeer nieuwsgierig naar wat deze nieuwe aberlour zou doen.

Aberlour is altijd wel een kleine liefde van mij geweest. De aberlour 12 was een van de eerste whisky’s die ik kocht toen ik jaren terug begon met het genieten van whisky’s.

Deze forest reserve is een speciale uitgave van de gewone 10 jaar oude aberlour. Het verschil zit hem in de finish die deze whisky krijgt. De forest reserve krijgt namelijk een finish op Frans Limousin eikenhout! Dit zorgt voor een iets mooiere kruidigheid in de whisky.

De forest reserve naam is een verwijzing naar de inzet van aberlour voor het behoud van de bossen in de speyside. Een belangrijk doel dus als je het mij vraagt.

Deze aberlour is koud gefilterd, is bijgekleurd en heeft 40% alcohol.

De neus opent met eikenhout, amandel schaaf en vanille. Verder peper, sherry, citroen en perzik.

Het palet is zacht en romig, veel eikenhout, tintelingen op de tong, tannines, sherry, zandkoekjes en een lichte wax smaak.

De afdronk heeft chocolade, peper, kaneel en sherry.

Dit is een goeie doordrinker. Hij is makkelijk en soepel en voor iedereen wel toegankelijk. Niks te moeilijk gewoon een easy sipper! En dan te bedenken dat de prijs rond de €30 zit. Erg leuk en smakelijk!

Wil jij deze aberlour ook proeven ? Check dan Buydrinks.nl. Maar ook voor andere whisky’s kan je bij buydrinks terecht.

Volg ze ook even op de socials. Vinden ze leuk!

Bedankt voor het lezen!

Cheers,

Robbert

Wil je meer whisky zien ? Volg me dan op Facebook en instagram

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

1 gedachte over “Aberlour 10 forest reserve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *