Bunnahabhain 1989 / king’s court whisky society

Hey people!

Vandaag weer een bijzonder mooi flesje onder de loep, een Bunnahabhain uit 1989. 28 jaar oud en gebotteld door de Haarlemse whisky groep king’s court whisky society .

Ik had zelf nog niet eerder gehoord van deze groep maar dit is wel een hele vette club botteling! De afgelopen 2 jaar hebben ze helaas geen club botteling gehad. Ik zag dat ze ook een 1984 Mannochmore hadden gebotteld als een van hun eerste bottelingen. Nou als dit de standaard is van de club dan ben ik benieuwd of er nog meer flesjes volgen. Ik ben namelijk gek op die “ouwe meuk”!

Ik heb deze whisky kunnen kopen via de cask2share groep waar ik lid van ben. En ik zag dat hij nu ook nog te koop is op de website van KCWS .

en om dan meteen maar even de prijs er in te knallen van deze 28 jaar oude Bunnahabhain: slechts €125! Ja echtwaar hij is maar 125 eurotjes! Ik hoefde daarom ook niet lang na te denken of ik deze fles wilde hebben. Dit was een typisch gevalletje van “niet denken maar doen”.

Ik weet nog dat toen ik de eerste keer deze whisky dronk dat het wel leek alsof ik door een dennenbos liep. Er zat een onwijze dennennaald smaak in de whisky. Heerlijk! Naarmate de whisky langer openstond begonnen er meer ouderwetse sherry smaken in de whisky te komen.

Hierbij mijn volledige proefnotities.

Op de neus sherry, tabak, sigaren bladeren en sigaren kistjes. Gedroogd fruit, kruidnagel, witte peper, nootmuskaat en verder ook nog kaneel, leer, oude boeken en een klein beetje custard.

Het palet opent met een oude sherry smaak, vettig en walnootjes. Kaneel, peper, sigaren kisten, oud hout, en sinaasappel schillen. Misschien zelfs ook een klein mandarijn schilletje. Verder zijn de geuren uit de neus ook hier zeker herkenbaar.

De afdronk is kruidig met ouderwetse sherry, walnootjes en oude boeken. De afdronk is net te kort om mooi lang bij te blijven. Maar blijft toch zeker medium lang.

Wat een heerlijke fles! Met recht een prachtige botteling van deze oude Bunnahabhain.

Ik zou hier zo zonder twijfelen nog een flesje van kopen. En misschien… misschien ga ik dat ook gewoon maar doen. Want dit is te goed gewoon.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *