Yes yes. Vandaag weer eens een bourbon op het menu ! De 1792 small batch uit de Barton 1792 distillery in Bardstown, Kentucky.

Een echt eerbetoon aan de staat Kentucky en met een verrassend lage prijs !

Dat mijn geschiedenis van Amerika niet echt up-to-date is werd voor mij maar weer eens pijnlijk duidelijk tijdens het onderzoek wat ik deed vooraf aan het proeven van deze bourbon. Want de naam 1792 is een verwijzing naar het jaar dat de staat Kentucky officieel toetrad tot de verenigde staten.

Mijn eerste vraag was dus…. Wat was Kentucky hiervoor dan ? Nou… dat bestond toen dus nog niet. Kentucky was toen onderdeel van Virginia. Opzich logisch natuurlijk. Maar eigenlijk nooit bij nagedacht dat sommige staten niet altijd hebben bestaan. Zo was Kentucky de 15de staat van de USA en hebben ze er ondertussen 50.

Kentucky is natuurlijk het bourbon walhalla en de barton distilleerderij is geopend in 1879 en heeft een mega stuk grond. 196 hectare om precies te zijn en hierop staat onder andere natuurlijk de distilleerderij zelf en meer dan 29 pakhuizen!

Op de neus eerst een beetje zurig met een synthetische aardbeien geur. Daarna karamel snoep, rode appels, goedkope melk chocolade, oreo’s, rozenblaadjes en maple syrup.

Het palet is vrij plat eigenlijk. Van die volle romige neus is weinig over. Maar na een paar slokken komt hij wat meer los.

Veel hout, vanille, karamel, biscuitjes, zwarte peper, nootmuskaat, en wat metaalachtigs.

De afdronk is kort tot medium lang. Hout, specerijen, vanille, en weer een klein zuurtje met een vleugje metaal.

Toen ik de fles zag dacht ik dat het een bourbon zou zijn ergens rond de €50. Maar ik zag dat je hem zelfs al voor €35 op de kop kunt tikken! Dat was een leuke verassing want ik had hem dus duurder verwacht. Als je een goeie budget bourbon zoekt zou ik zeggen koop de Buffalo trace. Maar… nog steeds budget en iets meer pit ? En wil het oog ook wat. Dan kan je best eens een 1792 aanschaffen.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

1792 small batch
8.2
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *