Fortnite. We kunnen er niet meer omheen…

Hey people!

Iedereen die een beetje gamet heeft er wel eens van gehoord… iedereen die niet gamet heeft er ook wel eens van gehoord… FORTNITE !

Want laten we eerlijk zijn, ook al kwam de game uit in 2017. Dit jaar konden we er echt niet meer omheen.

Ook in ben schuldig aan het spelen van Fortnite dit jaar. Zo’n 140 uur heb ik dit jaar in deze game gestopt, en zonder schaamte… i absolutley love it!

De gameplay is snel, fel gekleurd en de unlockable content is bizar! Je kan je maand salaris makkelijk kwijt in deze game ondanks dat de game gratis te downloaden is.

Maar wat is Fortnite nou eigenlijk voor game?

Dit hangt af van wat je speelt, want Fortnite bestaat uit 2 delen. Je heb de “save the world” modus, dit is een betaalde modus en echt de story line van de game.

In save the world moet je forten bouwen om “waves” van zombies af te schieten. Nu klinkt dit heel heftig maar het is niet te vergelijken met bijvoorbeeld de zombie modus van call of duty. Maar nog steeds er zitten zombies in en geweren. Dus denk er wel bij na voordat je het je kind laat spelen.

Save the world kan je solo spelen maar ook via het internet met anderen.

Hoe verder je progressie is in de game hoe meer je unlocked. Denk aan: karakter, wapens en vallen om neer te zetten tegen de zombies.

Persoonlijk vond ik dit een leuke gameplay. Het speelt makkelijk weg en is prima om even een half uurtje of uurtje de tijd te doden.

Dan nu… het gedeelte waar het voor de meeste mensen toch echt om draait.

Battle royale!

Dit is het gratis gedeelte van Fortnite en word massaal gespeeld!

LET OP! Een bizarre hoeveelheid kleine kinderen speelt dit. Dus als je niet kan tegen schreeuwende kinderen die tegen je “ragen” en je moeder voor alles uitmaken… begin hier dan niet aan of mute alle spelers zodra de game begint.

Wat ook helpt is om in een voice chat party te zitten met vrienden. Dan hoor je alleen diegene die in jou chat zitten.

Maar goed. Wat is battle royale.

In het kort: battle royale is een online multiplayer mode waarin je met 100 man in 1 level komt, dit kan in solo, duo, squads (team van 4) of 50/50. Maar er komen ook soms andere game modes tijdelijk bij van bijvoorbeeld 12/12.

Het idee is simpel. Wie er het laatst overblijft, alleen of als team. Die wint.

Je springt met ze alle uit de “battle bus”.

Dropt op de locatie op de map waar jij wilt.

En het spel begint dan echt. Je moet opzoek naar wapens want je begint alleen met een pikhouweel. Hiermee kan je eigenlijk bijna alles omhakken om later te gebruiken om te bouwen als “defence”. Door middel van een storm word de map steeds kleiner en wordt je dus naar elkaar toe gedreven.

Er zijn verschillende soorten wapens en de ene is weer beter dan de ander. Je kan hetzelfde pistool hebben als iemand anders als hij er een heeft in een gouden kleur en jij in een grijze is de kans groot dat je verliest.

Een Fortnite seizoen duurt zo ongeveer 10 weken. Elke week krijg je nieuwe “challenges”. Als je deze voltooid ga je sneller omhoog. En een level omhoog betekent vaak nieuwe spullen om mee te spelen. Een poppetje, of een dans of iets anders.

Het doel is natuurlijk om binnen die 10 weken naar level 100 te komen. Dit is het hoogst wat je kan komen. En elk seizoen begin je weer bij level 1.

Wil je echt elk level dat je omhoog gaat iets “krijgen”. Koop dan de battle pass! Deze kost 950 v bucks (dit is het geld in Fortnite) dit is omgerekend ongeveer €10. En als je het goed doet hoef je maar 1x dit te kopen omdat je met die battle pass tijdens het spelen vaak wel je geld er weer uit haalt. Dit komt doordat je bij sommige levels die je omhoog gaat v bucks verdient.

Ik weet niet wat het is.

Maar fortnite werkt!

Elke week wil je weer die challenges zo snel mogelijk halen en zorgen dat je die level 100 haalt zodat je het gaafste poppetje van het seizoen heb om mee te speen.

Hier boven heb ik een screenshot bijgevoegd van hoe je “battle pass” er uit ziet. De gouden ster is als je de battle pass gekocht heb. Zoals je ziet verdien je dan veel meer stuff om mee te spelen!

Hierboven zie je je challenges. Elke week komen er dus nieuwe. Je heb 10 weken om alles uit te spelen, dus geen probleem als het niet lukt in een weekje.

Hierboven zie je al mijn speelbare poppetjes die ik heb verdient door het spelen van de game. (Oke vooruit… 2 heb ik er gekocht) soms heeft Fortnite een actie dat je voor bijvoorbeeld 5 euro een poppetje kan kopen en dan krijg je er wat vbucks bij.

Dit is een foto van de “item shop” dit is de plek waar je je spaarpot stuk kan gooien. Alles is te koop en hier wordt zeeeeer veel geld verdient door de creators van Fortnite.

Eindoordeel:

Fortnite is dope!

Het is een super game die leuk in elkaar zit en door de challenges wil je ook echt die leuke poppetjes halen om mee te spelen.

Het spel is alleen toch echt we het leukst als je het samen met vrienden speelt. Ik speel het soms alleen en houd het dan toch minder lang vol dan met me vrienden.

De game heeft naar mijn idee wel echt de challenges nodig. Zodra ik namelijk alle challenges van die week heb uitgespeeld dan speel ik de game ook eigenlijk niet meer omdat er dan weinig uitdaging is.

De story mode is leuk en speelt makkelijk weg. Maar voor mij geen game om uren te grinden.

Score:

8 / 10

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

2 gedachten over “Fortnite. We kunnen er niet meer omheen…

  1. Maarten zegt:

    Whoop whoop, leuke review van een hele leuke game!!!

    Wat wordt je volgende blog?? Ben benieuwd weet je wat misschien leuk is om deze game te doen als je wat glazen whiskey op hebt 😂😂😂🥃

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *