Drambo, de nieuwe online whisky proeverij

Hey people,

Ik werd laatst benaderd door het bedrijf Drambo of een een giveaway wilde doen op mijn instagram pagina. Natuurlijk wilde ik dit doen, want iets terug geven aan de mensen die mij volgen vind ik altijd tof om te doen.

Maar wat is drambo nou eigenlijk?

Drambo is een maandelijkse live proeverij via het internet. Via hun website neem je live deel aan een online whisky proeverij. Dit gaat er erg professioneel aan toe. Met leuke video’s tussen door, interactie met de deelnemers dmv vragen en polls en een toffe setting.

De proeverij wordt geven door de host genaamd Drambo. Maar wie gaat er schuil achter deze rambo bandana en zonnebril? Dat is Thijs van drankenspeciaalzaak bijthijs.

Verder zitten Deon en Hessel ook in het Drambo team. Zij doen bijvoorbeeld de technische punten tijdens de livestream. Een sterk team dus waarbij een ieder zijn eigen kwaliteiten goed kwijt kan.

Elke maand geven de mannen dus een proeverij. Hier in zitten 4 whisky’s en de proeverij duurt ongeveer 1.5 uur.

Dit keer zat er een extra buisje bij. Wat dat was vertel ik zo. Maar wat een leuke en verassende drank was dat!

Tijdens de proeverij heb je de mogelijkheid om vragen te stellen in een chatbox. En om een beetje te kletsen met de andere deelnemers. daarnaast komen er verschillende polls voorbij.

Zoals je ziet komen er terwijl Thijs verteld over de whisky prachtige beelden voorbij van bijvoorbeeld de distilleerderij en/of hoe de whisky word gemaakt.

De proeverij word lekker losjes verteld en er hangt een relaxt sfeertje rond alles.

We begonnen de proeverij verassend. We begonnen namelijk met een sherry. De valdespino contrabandista. Een dry amontillado sherry. Dit was het extra buisje wat er bij zat deze keer. De sherry deed mij een beetje denken aan een tawny port qua smaak. Ik vond het echt verassend lekker.

Sherry vaten zijn natuurlijk super belangrijk voor de whisky wereld. En het word steeds minder gedronken. Daarom worden sherry vaten steeds duurder en daardoor word onze whisky steeds duurder.

De tip van drambo was dan dus ook: drink meer sherry!

De sherry werd nog leuker omdat we daarna doorgingen naar de eerste whisky. Dit was een whisky van hetzelfde merk als waar de sherry vandaan kwam. Altijd leuk als het cirkeltje weer rond is!

Hierna gingen we door naar de Nc’nean. Batch 3 dit keer. Ik had zelf Batch 1 al eens onder de loep genomen. Op de neus herkende ik deze whisky dan ook meteen. Naar mijn idee vond ik deze batch wel ietsjes beter dan batch 1.

De volgende whisky was een 19 jaar oude blend met 65% grain en 35% malt. Dit omdat blended whisky nog steeds het grootste verkoop percentage is in de whisky industrie.

Na deze whisky gingen we alweer naar de laatste whisky uit deze proeverij. En dat was zeker niet de minste!

Wauw wat een mooie whisky was dit! Dit was echt van het eerste tot het laatste slokje genieten. En voor mij was dit dan ook de beste whisky uit de proeverij.

Je weet van tevoren niet welke whisky’s je gaat drinken. Dat is natuurlijk leuk en spannend. Maar het kan ook tegenvallen. Dat deed het voor mij niet. Ik vond de sherry als starter erg leuk. En de laphroaig 18 als afsluiter was echt geweldig! Leuk vond ik ook dat het niet whisky’s waren als een standaard glenlivet ofzo. Het waren allemaal whisky’s die ik nog niet eerder had gedronken en toch gangbaar voor een whisky leek als zowel de wat meer gevorderde whisky drinker.

Ik heb genoten van de proeverij en sluit zeker niet uit dat ikzelf nog eens mee wil doen. Ik ben erg benieuwd wat voor moois we dan gaan drinken.

Leuk is ook dat je na de proeverij jou favoriete whisky kan kopen op de website van drambo. Soms moet je er dan wel snel bij zijn want van bijvoorbeeld de laphroaig 18 waren maar 2 flessen.

Drambo super bedankt!

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

2 gedachten over “Drambo, de nieuwe online whisky proeverij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *