Beerinabox.nl #supportyourlocals

Hey people!

Het is tijd voor de eerste blog van #supportyourlocals en we trappen af met een prachtig bedrijf!

Beer in a box aka de beer van Alkmaar!

Tijdens mijn zoektocht voor #supportyourlocals kwam ik uit bij beerinabox.nl . Een bedrijf wat gerund wordt door Tim en Armand. En wat op zo’n 5KM van mijn huis zit. Pretty damn local dus!

Wie zijn Tim en Armand ? Dat zijn deze 2 knappe koppen! (Armand links en Tim rechts)

(Foto komt van de Instagram van de beer)

Tim en Armand waren collega’s toen ze in 2013 het idee kregen voor beerinabox.nl .

Na wat uitwerken van ideeën en alles wat erbij komt kijken stond zo’n 2 jaar later het bedrijf vast en is het sinds een paar jaar niet meer weg te denken uit de bier wereld.

Van collega’s naar partners in beer kunnen we dus wel zeggen!

Maar wat is beerinabox.nl nou eigenlijk?

In het kort is het een bierpakket die je kan bestellen. Of een bierabonnement. Oftewel een bierdienst.

Maar met alleen die zin doe je de beer te kort.

Want je heb bierdiensten en bierdiensten natuurlijk.

Maar dan heb ook nog Beerinabox.nl !

Ik stapte afgelopen week dus in de auto om even naar het hol van de beer te rijden in Alkmaar. Hier werd ik vriendelijk onthaald door Armand en zijn stagiair.

Deze liep een dagje snuffel stage.

(Snap je hem :-p )

Maar oké. Ik was dus beland in het hol van de beer. Armand gaf mij een kleine tour. Vertelde wat over het bedrijf en liet wat dingetjes zien. Leuk is dat deze mannen gewoon alles zelf doen.

Alles wordt met de hand ingepakt. I like that! Geeft toch dat stukje extra verzorging voor je pakket ofzo.

De stagiaire volgde ons op de voet.

Wat mij opviel was dat er een kleine selectie verschillende bieren waren. Dit komt omdat de beer heel selectief is in zijn bieren. Elk biertje wordt eerst getest.

Is hij wel goed genoeg? Zo ja dan gaat hij in de selectie. Selectie niet gehaald ? Helaas. Opzoek naar een betere.

Op het moment van schrijven staat er in de beer zijn database

183.779 reviews van bier verdeeld over 34.289 bieren van 5818 brouwers. Grote tot kleine brouwerijen. Alles kan. Als je bier maar perfect is!

Owja en hoeveel bieren hebben het gehaald tot nu toe om in de box van de beer te komen ?

Slechts 344!

Hier gaan ze dus voor niks meer dan kwaliteit craft bier en daarom staat beerinabox alleen aan de top.

Een biertje die je bij het speciaalbier schap in de supermarkt ziet zal je dus ook niet vinden in het pakket van de beer. Wil je dus speciaal bier met een hoofdletter S.

Zeker even de website van de beer checken!

Maar wat maakt de beer buiten zijn uitstekende bieren nog meer zo speciaal.

Waarom zou je juist daar (buiten de geweldige selectie om) je pakket moeten halen ?

Als eerste omdat je bier krijgt die jij lekker vind! Gegarandeerd! Hoe?

 • Voordat je je box besteld op abonnement afsluit vraagt de beer wat voor bieren jij lekker vind. Waar houd je van? Wil je gewoon relaxte mooie bieren of wil je blubberdikkestouts en dat het hop je om je oren vliegt? Alles is mogelijk.
 • Je besteld een pakket en dan? Dan stellen Tim en Armand dit samen voor jou!

“Dus ik kan niet zelf kiezen?” Nee. Je wordt compleet verrast met bieren die in jouw smaken pakket zitten. Hoe tof is dat! Dan voelt het nog meer als een kadootje!

 • Heb je voor een abonnement bij de beer gekozen? Goeie keus! Je krijgt nu elke 2 maanden jouw bierpakket thuis.

Dus niet elke maand ? Nee elke 2 maanden. Wil je pauzeren een maandje. Dan kan dat. Wil je opzeggen omdat het misschien toch niet bevalt? Dan kan dat. Je zit niet meteen vast aan een jaar abonnement.

Dikke pluspunten dus! Zelf vind ik het ook een pluspunt dat het pakket elke 2 maanden wordt verstuurd. Zo zit je niet elke maand aan een vaste kostenpost van bijvoorbeeld €30. Scheelt geld en toch goed bier!

De beer heeft 3 opties.

 1. 6 verschillende bieren. (V.a €17)
 2. 6×2 verschillende bieren. Want hetzelfde bier drinken met je vriend of vriendin is toch nou eenmaal gewoon gezellig! (V.a €30
 3. 12 unieke bieren voor de echte bier maniac! (V.a €32)

Volgende pluspunt is:

 • Je krijgt nooit hetzelfde bier in je pakket.

Altijd iets nieuws onder de zon om te ontdekken dus!

 • De bieren in het pakket zijn niet (makkelijk) te verkrijgen bij de supermarkt of slijter.
 • De beer test al zijn bieren en is zeer selectief. Al dat testen doet hij natuurlijk niet alleen want dan zou de beer wankeler op zijn benen staan dan Bambi op het ijs. De beer heeft een smaakpanel van 30 mede beren die hem helpen de perfecte bieren te zoeken. (Hele vervelende baan! )
 • Je krijgt meer dan gewoon bier! Je krijgt een hele beleving. In jou account vind je een unieke omgeving met van alles over bieren. Video’s, recepten, reviews en nog meer.
 • De beer houd niet van zuipen. Vandaar kwaliteit bier om van te genieten!

Zo. Na al deze wijsheden over de beer ging ik een stuk wijzer naar huis. Alles in het bedrijf is tot in de puntjes uitgedacht en de beer is een beer van zijn woord!

Maar ik ging niet met lege handen naar huis. Ik kreeg een heuse beerinabox mee naar huis.

Hij zat wel erg opgesloten in deze box dus ik heb hem thuis snel uit de doos gehaald!

(Mag ik ff een dikke shout out doen naar wie het design heeft gemaakt! Geweldig!!! )

Als je de doos opent dan krijg je eerst een lijst met wijze mensen te zien die beerinabox hebben helpen opstarten dmv crowdfunding. Hulde voor deze mensen want zonder hun was er misschien wel geen beer geweest!

Ow en zie je die vierkantjes in het midden van de flappen? Dat zijn bierviltjes. Super handig!

Sinds kort heeft de beer ook zijn eigen krant met beer nieuws. Zo staat er een mooi interview in met een van mijn favoriete brouwerijen : de moersleutel.

en daar is dan de altijd vriendelijke beer!

In mijn box zaten 6 verschillende bieren. Ook zitten in de boxen kaarten. Deze kan je gebruiken om je bieren goed te omschrijven. Er zitten al gaatjes in dus je kan ze mooi in een map stoppen om zo je proefnotities bij elkaar te houden. Super handig!

Het eerste biertje die ik uit de doos haalde was dit blond biertje van de oproer brouwerij. Tof label! 6.2% alcohol.

Bier nummer 2 was de ouderavond. Een dikke tiramisu stout van brouwerij de school. 8,5% alcohol.

De kompel bellefleurs was bier nummer 3. Ik had verteld dat mijn vriendin bier wilde leren drinken. Deze is dus dan ook een beetje voor haar. Blond biertje uit België met 8% alcohol van brouwerij kompel. Honing blond dus we zijn benieuwd!

Bier 4 van brouwerij brouwersnös (hoe spreek je dit in godsnaam uit? ) je zou denken een biertje uit Zweden maar het komt gewoon uit Groenlo hahaha. Een dubbel van 7,3% die je lekker op kamer temperatuur moet drinken.

Nummer 5 de lamoral van brouwerij Van Den Bossche uit België. Een zwaar typisch Belgisch blond bier met 8% alcohol.

Het 6de en laatste biertje wat ik uit de doos haalde is ook meteen de zogenaamde rammer van de box! Een quadrupel van 11.5% alcohol. De Petrus nitro quad van brouwerij de Brabandere.

Dit was het alweer. Het eerste verslag van #supportyourlocals.

Wat een mooie bieren zaten er in het pakket zeg! Ik kijk zelf erg uit naar de enigma blond, de twee duuster en de nitro quad.

Ik wil beerinabox.nl bedanken voor de gastvrijheid.

Ben je nou enthousiast geworden van dit verhaal ? Neem dan zeker even een kijkje op www.beerinabox.nl en zoek voor jezelf of als cadeau voor iemand anders een perfecte bierbox uit.

Bedankt voor het lezen.

Cheers!

Robbert.

Instagram Beerinabox.nl

Instagram Confessions of a whisky freak

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *