Spek amsterdam . Whisky snippers

Advertenties
Advertenties

Hey people!

Een tijdje geleden kwam ik dit product tegen van spek amsterdam tegen. Een flesje met daarin hout snippers van oude whisky vaten. Als whisky freak had dit natuurlijk meteen mijn aandacht! Een paar dagen later stond de postbode voor de deur met mijn flesje whisky snippers.

In mijn pakket zat een fles met daarin whisky snippers. Verder had ik nog 2 navul potjes erbij. 1 navulling van whisky vaten en 1 navulling van rum vaten.

De whisky vaten die gebruikt worden zijn een mix van schotse vaten. Niet van 1 distilleerderij maar een mix dus van allerlei vaten uit verschillende distilleerderijen.

Wat mij meteen opviel is dat de rum snippers vele malen groter zijn dan de whisky snippers.

Nu denk je misschien nog…. oke dit klinkt leuk tot nu toe. Maar…. wat moet ik er mee doen?

Nou… je kan zeg maar simpel gezegd je eigen drank er een beetje mee maken!

In de fles gooi je een blanke alcoholische drank. Jenever, wodka, gin enz.

Je kan je drank dan een “smaak boost” geven van de snippers.

Maar…. ik zou natuurlijk geen whisky freak zijn als ik er niets whisky gerelateerd mee deed.

Dus… wat gaat er in een whisky vat? Juist! New make spirit!

Dus ik ging opzoek naar new make spirit.

En die vond ik! Deze new make spirit kom uit de ierse Teeling distilleerderij.

52.5% alcohol en 3x gedestilleerd zoals de meeste ierse whiskey’s.

We gaan dus eigenlijk een Ierse whiskey laten rijpen op een schots whisky vat. Want dat is inprincipe wat je doet. Je laat je whisky rijpen op een “vat” maar dan in een glas en in het klein. Snap je het nog haha.

Je zou misschien denken Ierse whiskey laten rijpen op Schotse vaten. Vloeken in de whisky kerk! Maar ik ben juist benieuwd hoe dit uit gaat pakken. Het zachte van de Ierse whiskey gepaard met de smaakbommetjes van de schotse Whisky.

Voor de rum snippers heb ik ook al een heel erg gaaf idee wat ontstaan is door een facebook gesprek. Wat dat wordt houd ik nog even als verassing.

Met de laatste navulling whisky snippers wil ik het liefst een schotse new make spirit er op laten rijpen.

Zoals je ziet adviseren ze om het product 8 weken te laten rijpen. Doe dit op een donkere en koude plek. Mijn fles staat in de schuur buiten op dit moment.

Ik denk dat ik mijn fles iets langer nog laat rijpen. Filter je eigen gemaakte whisky wel even door een koffie filter als het klaar is. Dit is erg belangrijk zodat je alle hout restjes er uit haalt.

Hierna kan je heerlijk genieten van je eigen gemaakte whisky.

Hier heb ik de new make spirit net in de fles gedaan. Zoals je ziet heeft het nog de gewone blanke kleur.

Je kan onder op het label alle informatie opschrijven over je whisky. Ikzelf heb dat op een ander papiertje geschreven en er op geplakt. Dit zodat ik het nog vaker kan gebruiken.

Ik zal deze blog soms eens een update geven en hem dan weer delen. Zo kan je volgen hoe het proces verloopt van mijn whisky.

Zocht je nog een kado voor de feestdagen of voor een verjaardag? Dan is dit natuurlijk wel het perfecte kado voor de whisky liefhebber!

Shop hem hier !

Bedankt voor het lezen!

Cheers,

Robbert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *