Solas mhor whisky kaarsen

Advertenties

Hey people!

Ik kwam laatst zo iets onwijs tofs tegen op instagram! Ik was meteen hyped en voor ik het wist had ik een pakketje besteld uit het mooie Schotland (want daar zit dit bedrijf).

Ik heb het over kaarsen. Niet zo maar kaarsen… geur kaarsen. Maar ook niet zomaar geur kaarsen… nee. Geur kaarsen met whisky geur. Whisky geur baby! Hell yeah, can i get a f**king amen!

Zoals je misschien weet ben ik gek van alles wat met whisky te maken heeft. Ook toffe “gadgets” zoals bijvoorbeeld de peatcense.

Dus toen ik dit tegen kwam was ik natuurlijk meteen verkocht!

Maar waar heb ik het nu eigenlijk over? Ik heb het over de kaarsen van Solas Mhor. Een bedrijf in Glasgow, Schotland.

Dit bedrijf maakt zelf geur kaarsen geïnspireerd door het prachtige Schotland.

Ze maken verschillende kaarsen. Denk bijvoorbeeld aan hergebruikte whisky flessen, whisky glazen of kaarsen geïnspireerd door een regio van Schotland.

Maar ook bijvoorbeeld een kaars in de geur van een hot toddy. Of wat dacht je van gin ? Daar begint het tenslotte vaak mee voor een distilleerderij. Blends maken en gin. Of ga je misschien voor een lekker schots toetje genaamd cranachan.

Zoals je ziet… onwijs veel mogelijkheden!

Ik koos voor het pakket die de whisky regio’s representeert en het glencairn glas.

Het glencairn glas heeft de volgende geuren: Tabak, kastanjes, houtrook en zoete mirre. Het ruikt echt heel erg fijn en we hebben de kaars hier in huis al helemaal opgebrand.

Het leuke is dat je het glencairn glas daarna gewoon kan gebruiken om je whisky uit te drinken! Het glencairn glas dat je hier op de foto’s ziet is dan ook het glas waar de kaars in zat! Even een paar keer goed wassen en de geur van de kaars is uit je glas en je kan je lievelingswhisky er in doen.

Op mijn instagram heb ik een livestream gedaan toen ik heb pakket had ontvangen. Ik was benieuwd of de kaarsen echt de regio’s goed vertegenwoordigen in de geur dus ging ik een blinde test doen om te kijken hoe ze het er van af brachten.

Nou… spoiler alert! Ik had ze alle 5 goed. De regio’s zijn echt duidelijk aanwezig in de kaarsen. Zo onwijs goed gedaan!

De kaarsen hebben de volgende geuren:

Campbeltown – Kust, rook, zeelucht, fruit.
Islay – turfrook, zeezout, eilandbloemen.
Speyside – Appel, Kaneel, Peer.
Highland – Fruitcake, Heide, Appel
Lowland – vers gemaaid gras, gember, kamperfoelie

Wat ook erg gaaf is! Het pakket wat ik koos komt met een onderzetter voor je kaarsen. En niet gewoon van een lullig plankje hout. Nee dit stuk hout is een echt stuk van een whisky vat. Dat is toch gaaf! Deze worden gemaakt door Brave staves. Custom en met de hand gemaakt.

Ik zelf ben echt verliefd op de winkel van Solas Mhor. De kaarsen ruiken geweldig en het ziet er super sfeervol uit.

de kaarsen worden gemaakt van soja was. Dit omdat soja was duurzaam is, lang mee gaat, schoon en netjes brand en zorgt ervoor dat er een uitstekende geur word verspreid.

Ik raad het oprecht iedereen aan. Dit is zo tof en het ruikt zo goed, en het ziet er ook nog eens super gaaf uit in je whisky kast bijvoorbeeld of gewoon lekker knus in je woonkamer. Check dus zeker even de winkel van solas mhor. Misschien zit er wel iets voor je bij. En hoe gaaf is zo’n kado voor bijvoorbeeld sinterklaas of met kerst!

Ik steek snel nog even een kaarsje in en ga genieten van een goeie whisky.

Cheers,

Robbert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *