Hey people,

Vandaag een review over een whisky gadget. Eentje voor de echte peatfreak en smokeheads!

Peatcense.

Maar wat is het?

Ik kwam dit een tijdje geleden tegen op het instagram account van Red Warrior.

Heel simpel gezegd is het wierrook met peat geur. “The breath of Scotland” haal je dus in huis met deze kegels.

In elk doosje zitten 20 kegels. Een kegeltje blijft zo’n 20 minuten roken en dus de geur van peat afgeven. De geur blijft daarna hangen voor zo’n 2 uur maar let op het kegeltje blijft nog een uur na het uitbranden heet. Dus gooi hem niet meteen weg.

Je hebt op red warrior 2 versies om te kopen. De versie zonder leisteen plaatje en met.

De versie zonder kost €13,50 met kost hij €18,50

Je koopt hem hier.

Ik heb gekozen voor de versie met het leisteen plaatje en zoals je ziet heb ik voordat ik deze review schreef hem eerst uitvoerig getest.

Het idee is vrij simpel plaats de peatcone op het leisteen peatcense plaatje.

Steek hem aan en zoek je favoriete (geturfde) whisky uit.

Pak je mooiste whisky glas, ga zitten in je favoriete stoel, pak je favoriete muziek erbij op Spotify of zet een fijne LP op…. achter over leunen. And enjoy your whisky.

Een huis vol turf. Het klinkt misschien niet heel lekker maar ik moet zeggen zo af en toe met een goeie geturfde whisky is het wel een leuke toevoeging. Aangezien de geur ook niet de rest van de avond in je huis hangt is het ook echt prima te doen.

Het is een leuk “hebbedingetje” voor de ( peated )whisky liefhebber.

Cheers,

Robbert.

EDIT: helaas is het bedrijf die deze kegels verkocht failliet. Dit was het enigste bedrijf die dit importeerde naar Nederland.

Als vervanging voor de peatcense kan ik u het volgende product aanraden:

Het schotse turf huisje bij Sjeintje Boterkoek

Lees vooral mijn blog over de huisjes:

https://www.confessionsofawhiskyfreak.nl/gadgets/de-turf-huisjes-van-sjeintje-boterkoek/

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *