Asobu cold brew

Advertenties
Advertenties

Hey people!

Vandaag eens iets heel anders! Namelijk een soort van koffie gadget… kunnen we het zo noemen? Ik denk het wel!

Via de instagram van b4men heb ik laatst deze kicke gadget gewonnen! Ik was er zeer benieuwd naar en na een weekje ofzo kwam hij binnen. Helemaal happy en ben er meteen mee aan de slag gegaan.

Ik had me van tevoren even ingelezen in wat “cold brew” koffie nou eigenlijk is.

Cold brew koffie is koffie wat gemaakt wordt door grofgemalen koffie bonen te laten weken in water op kamer temperatuur. Dit doe je minimaal 12 uur lang en maximaal 24 uur.

Naar mijn idee is tussen de 14 en 16 uur optimaal.

De eerste keer dat ik dit las kwam meteen het woord “slow brew” bij me op. Deze is wel next level slow haha.

Let wel op. Cold brew is absoluut niet hetzelfde als een ijskoffie.

Bij cold brew komt er totaal geen heet water aan te pas.

Ook is een cold brew koffie beter voor je! Door het hete water komen er bij koffie zuren vrij. Bij cold brew is dit 80% minder!

De koffie is daardoor minder bitter van smaak maar heeft wel echt een betere koffie smaak er aan. Ook is het cafeïne gehalte hoger. Dus een echte frisse kickstart !

Maar laten we het gaan hebben over het product!

De asobu cold brew !

Het product zelf is eigenlijk makkelijk te verdelen in 5 onderdelen.

  • De thermoskan
  • Het midden deel waar de koffie doorloopt in de kan via een knop
  • Het karaf om de koffie in te brouwen
  • Een stainless steel mesh filter
  • En de dop

Alles wordt vacuüm afgesloten zodra je de dop er op draait.

In de thermoskan kan je je heerlijke cold brew 2 weken goed houden in de koelkast!

Ik kocht de grove maling van Douwe Egberts bij albert heijn maar het allerlekkerste is natuurlijk een koffiemolen kopen en zelf je bonen malen!

Voor 1 kan koffie (6 koppen koffie) heb je 70 tot 90 gram grove maling nodig en 750 ML water.

Ik gooi het vaak in 3 delen er in. 1/3de van de gemalen bonen en 250 ML water. Het water schenk je in een draaiende beweging over de gemalen bonen heen.

Dit herhaal je tot alles op is natuurlijk. Rond 20:00 heb ik de koffie gezet want de volgende dag om 10 uur kwam er een vriend langs die ook erg nieuwsgierig was naar de cold brew koffie!

Gewapend met een heerlijk appeltaartje gingen we er goed voor zitten. Ik dronk de hele week al cold brew dus ik was benieuwd naar Maarten zijn mening. Zeker omdat ik geen grotere koffieleut ken dan hem haha.

We namen hem eerst gewoon zwart. Je proeft echt pure zwarte koffie. Maar dan toch iets minder bitter. Ik denk dat als je echt goeie koffie bonen neemt dit nog veel lekkerder is!

We waren er samen over uit dat dit op een hete zomerdag top is! Te warm voor koffie maar je wilt wel je cafeïne binnen krijgen. Dit is DE oplossing!

Bij de Albert Heijn had ik ook 2 lekkere koffie siropen gehaald! Mijn verloofde is geen koffie liefhebber maar een frappuccino bij starbucks slaat ze niet af! Dus dit leek me een leuke toevoeging om het zelf te proberen te maken.

Ook met maarten hebben we onze eigen “frappuccino” gemaakt.

Ons eigen recept hierin was:

  • 1/3de volle melk
  • 2/3de koffie
  • Een flinke scheut karamel of vanille siroop

Als je het lekker vind kan je ook nog slagroom toevoegen, ijsblokjes en 1 of 2 scheppen suiker.

Als eindoordeel zou ik deze gadget toch hoog scoren. Ik snap helemaal dat dit leuk is, lekker en nog een stukje gezonder ook!

De thermoskan houd je drinken tot 24 uur echt lekker koud en als je er iets warms in doet tot 12 uur lekker warm.

Mits je het recept hierboven niet volgt natuurlijk die is iets minder gezond haha.

Het op deze manier maken van je eigen koffie is gewoon tof en geeft meer charme dan gewoon een makkelijk bakkie zetten.

Je kan er trouwens ook thee mee zetten!

En ik denk dat dit in de zomer nog beter is dan dat het nu al is!

Het enige nadeel dat ik dan kan bedenken is…

12 uur wachten tot je koffie klaar is.

Heb jij al wel eens een cold brew koffie gedronken of lijkt het je wel wat ?

Cheers,

Robbert

3 antwoorden op “Asobu cold brew”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *