Hey people!

Als whisky freak ben ik altijd nieuwsgierig naar alles wat “whisky infused” is. Soms kom je dan van een koude kermis thuis… dit heb ik toch vaak bij bijvoorbeeld bieren die whisky infused zijn, het haalt niet de potentie eruit wat je bijvoorbeeld met barrel aged bieren heb.

Maar soms… neem je een slok van iets wat whisky infused is en hoor je op de achtergrond engelen zingen en moet je denken aan dat stukje van willy wonka en de chocoladefabriek.

I’ve got a golden ticket…

Laat dat laatste nou net het geval zijn bij de koffiebonen die ik ontving van Koffiegeluk.nl .

De bonen trokken uiteraard meteen mijn aandacht! Whisky koffie bonen… dat klinkt toch alleen al geweldig!

De bonen zijn van het merk keikoffie en zijn dus te koop op Koffiegeluk.nl . Naast bonen op whisky hebben ze bijvoorbeeld ook rum of gewone gebrande bonen en nog veel meer koffie smaken!

Maar hoe werkt het nou ? En een vraag die vaak gesteld werd meteen toen ik er een story over maakte op instagram: “wordt je er dronken van?”.

De bonen worden ongebrand 3 weken in de glenmorangie whisky gelegd. In deze 3 weken zuigen de bonen zoveel mogelijk van de whisky op als een koffie boon aankan en daarna worden de bonen gebrand. Hierdoor blijft de geweldige smaak van de whisky in de bonen zitten maar vervliegt wel de alcohol. Wordt je er dus dronken van? Nee haha. En dat is maar goed ook waarschijnlijk, je baas ziet je aankomen op het werk met je whisky koffie haha.

De bonen ruiken fenomenaal! Je ruikt de whisky meteen zodra je het pak open trekt. Maar ook hoe de bonen worden gebrand helpt mee aan de smaak sensatie.

De koffiebonen van Keikoffie worden op eikenhout gebrand op authentieke wijze. Dit is een oude kunst uit Italië, wat daar en nu ook in Nederland nog steeds gebeurt. Eikenhout bevordert de smaak van de koffie, je kunt het vergelijken met BBQ op gas of op hout. De eikenhouten briketten komen uit Nederland. Dit is resthout van een meubelfabriek wat is overgebleven en waaruit een briket wordt gemaakt. De briketten zijn 100% lijmvrij. Dit alles komt de smaak van de koffiebonen dus onwijs ten goede.

Toen ik de koffiebonen binnen kreeg heb ik meteen mijn vader een berichtje gestuurd. Naast dat mijn vader een groot voorbeeld voor mij is, is hij ook nog eens de grootste koffie liefhebber die ik ken en zweert hij bij koffie bonen. Zo vers mogelijk dat is het perfecte bakkie koffie voor hem.

Komt dat even goed uit want Keikoffie bonen zijn dagvers! Op bestelling en doet niet aan massaproductie. Zij voegen daarom ook geen stikstofgas toe aan hun koffiebonen, dit doen grotere branderijen om de houdbaarheidsdatum te verlengen. Puur en vers is hun motto. Ze willen dicht bij de natuur blijven en een vers product aanbieden.

Mijn vader keek er dus naar uit om gezellig een bakkie te doen samen. En zo gezegd zo gedaan.

Samen met mijn vader, broertje en moeder gingen we de koffie testen. alle 4 verbaasd over hoe lekker de koffie was! Dus we zaten allemaal al snel aan ons 2de kopje koffie. Ik heb eerst puur en alleen de koffie gedronken zonder suiker en melk en later met suiker en melk.

Zwart is deze koffie echt koffie zoals je gewend ben. Maar iets zoeter door de whisky invloeden ook ruik je zachtjes de whisky erdoorheen. Erg lekker! Toen ik suiker en melk toevoegde had ik eerst een onwijs “wow effect” door de suiker en melk lijkt het alsof je een likeurtje door je koffie heen heb maar zonder de zogenoemde “alcohol burn” . Ik vond het zo onwijs lekker dat het moeilijk te omschrijven is zonder misschien overdreven over te komen haha.

Bij goeie koffie hoort natuurlijk ook een lekker koekje!

Wil je eens speciale / luxe koffie in je bonen machine dan is dit echt een aanrader. Deze koffie is echt anders dan de koffies die ik tot nu toe heb gehad. Voor de lezers en koffie / whisky liefhebbers heb ik nog iets leuks!

Ik heb namelijk een kortingscode voor jullie weten te regelen bij Koffie geluk .

Voeg de code WHISKYFREAK toe bij je bestelling voor 10% korting op de aanschaf prijs. De code is geldig op het gehele keikoffie assortiment ! Dus zeker leuk om even wat uit te proberen en te proeven.

Namens mijn vader en mij: proost. Dat we allemaal nog maar vaak van zulke mooie producten mogen genieten!

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *