Hey people,

Vandaag eens heel wat anders, een poke bowl recept.

Misschien heb je er wel eens van gehoord want het is DE eet sensatie van dit moment.

Vandaag heb ik voor het eerst geprobeerd om er een te maken. En my god… dit is lekker!

Het recept wil ik dan ook graag met jullie delen.

Oke in het kort. Wat is een poke bowl.

Een poke bowl is een hoofdgerecht uit de Hawaïaanse keuken.

Poke betekent in het Hawaïaans “in plakken snijden” en bowl is dan natuurlijk het kommetje waar het in zit. Het is dus geen verrassing dat je veel moet snijden bij dit gerecht.

Wat heb je nodig?

Sushi rijst. Welk merk maakt niet uit maar het moet echt sushi rijst zijn. je heb hier 125 gram van nodig.

Een halve avocado die “ready to eat” is. 1 komkommer (hier heb je 80 gram van nodig)zalm! En dan niet zomaar zalm. Je heb zalm nodig van sushi kwaliteit. Oftewel sashimi. Dit kan je het beste halen bij je locale vis boer. Als je tussen de 125 en 150 gram haalt heb je genoeg voor 1 persoon.

1 zak met radijsjes. Je heb 4 radijsjes nodig per bowl.

En deze zak met sesam zaadjes en krokante zeewier vlokken. Als je dit niet lekker lijkt kan je het ook vervangen voor alleen sesamzaadjes. Neem dan zwarte en witte sesam zaadjes.

Verder gaan we ook een lekkere marinade maken! Hier doen we de zalm in en dat geeft een heerlijke smaak!

Je hebt hier een flesje soja saus voor nodig. Wij vinden kikkoman een erg lekkere soja saus maar je kan natuurlijk altijd je eigen favoriet gebruiken. 1 flesje sesam olie1 bosje lente ui en een potje of flesje honing. Let op dat je geen honing neemt waar bijvoorbeeld lavendel of dennen smaak in zit. Je heb “gewone” honing nodig.

Oke dan nu we alles hebben… Let’s start cooking!

Stap 1. Kook de sushi rijst zoals aangegeven staat op de verpakking. Dit is per sushi rijst verschillend dus even goed op de verpakking kijken hoe het moet bij jou gekochte rijst.

Stap 2. Terwijl de rijst opstaat gaan we de marinade klaar maken.

Doe 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie, 1 eetlepel water en 1 theelepel honing in een kommetje en roer dit goed door elkaar met een kleine garde.

Stap 3. Pak 1 lente ui en snijd deze in kleine rondjes en doe ze in het kommetje.

Stap 4. Strooi een handje van de sesamzaadjes en zeewier vlokken in je kommetje. ( als je alleen sesamzaadjes heb gekocht gebruik dan een 1 theelepel)

Stap 5. Snijdt de zalm in plakken van ongeveer 1x1cm en voeg deze toe aan je marinade. Zorg dat je zalm goed in de marinade zit, zo gaat het het lekkerst smaken. Zet je marinade zo’n 10 minuten in de koelkast.

Stap 6. Ga verder met het snijden van de komkommer en de avocado. Probeer deze ook in blokjes te snijden van 1x1CM.

De radijsjes kan je mooi in plakjes snijden.

Stap 7. Als je sushi rijst klaar is doe hem dan in een mooie kom.

Stap 8. Haal de marinade na 10 minuten uit de koelkast. Als het goed is plakt je rijst mooi. Hierdoor kan je je marinade kommetje mooi in het midden plaatsen.

Houd je rijst kommetje een beetje schuin zodat je het kommetje met marinade mooi in het midden kan zetten.

Stap 9. Kleed je poke bowl mooi aan door rondom je zalm je komkommer, avocado en radijsjes te plaatsen.

Stap 10. Eetsmakelijk en geniet van je heerlijke poke bowl!

Je kan nog lekker wat extra sesamzaadjes en krokante zeewier vlokken toevoegen.

Vergeet vooral niet om een lekker drankje voor jezelf in te schenken.

Als je poke bowl wat minder vol is kan je natuurlijk weer wat extra sesamzaadjes en zeewier toevoegen. Zeker het krokante zeewier geeft het een lekkere smaak.

Ik hoop dat jullie net zo genieten van deze poke bowl als dat wij dat hebben gedaan.

Ik heb het recept getypt voor 1 persoon. Vergeet het dus niet te vermenigvuldigen met het aantal personen waar je het voor kookt!

Hadden jullie al ervaring met poke bowls?

Cheers!

Robbert

( TIP: zet naast je poke bowl een kommetje met soja saus. Hier kan je lekker in dopen. Ook erg lekker is om daar wat wasabi in te doen. Kan je niet met stokjes eten? Pak dan gewoon een vork. Lekker makkelijk😊)

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *