Hey people,

Afgelopen december kreeg ik van Edith voor kerst een Mannenbox cadeau.

Hierin zaten 2 pilsjes en een broodbakmix om bierbrood te maken. Nooit van gehoord eigenlijk… maar het klinkt wel lekker haha!

Aangezien het zaterdag is lijkt het me een mooi moment om even een bierbrood te bakken.

Lezen jullie mee?

Een van de mannenboxen

De mannenbox die ik had zat in een zwarte kartonnendoos. Simpel en stoer! Hier in zaten dus 2 pilsners en de broodbakmix. Ik dacht van tevoren dat dit misschien nog wel lastig kon worden om het goed te krijgen. Maar het is eigenlijk super simpel! Iedereen kan bierbrood maken met dit pakket!

Laat ik meteen even een tip geven. Zet de bieren koud! Want er zitten 2 flesjes bij van totaal 500ML en je hebt voor dit recept 300ML nodig. Dus dan kan je mooi de rest zelf opdrinken. Een win-win situatie dus!

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om je eigen favoriete bier te gebruiken. Ik besloot om gewoon de bieren uit het pakket te gebruiken.

Zoals ik al eerder zei, het recept is echt super simpel! De bakvorm zit ook in het pakket. Dus je bent met dit pakket echt helemaal ready to go!

Als je klaar bent heb je een soort Brinta achtige substantie. dit verdeel je over je bakvorm en klaar. Brood 45 minuten in de oven en lekker de rest van je bier op drinken. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de oven niet tussentijds opentrekt om te kijken hoe je brood er uit ziet.

Gewoon lekker zoals vroeger als je moeder een taart bakte door het raampje van de oven kijken.

Als je brood klaar is nog even laten afkoelen en dan kan het smikkelen beginnen!

Je proefde het bier wel echt in het brood zitten. Je proeft duidelijk de hoppigheid maar het heeft zeker niet de overhand. In deze broodmix zaten ook kruiden. Ze deden mij qua smaak een beetje aan Italiaanse kruiden denken.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is een lekker drankje in te schenken, eventueel wat lekkers voor op het bierbrood en genieten.

Ik raad wel aan om het bierbrood dezelfde avond / de volgende avond op te eten. Daarna wordt het er echt niet beter op.

Het is dus wel super leuk om te maken wanneer je s’avonds visite krijgt.

Bedankt voor het lezen!

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *