Hey people!

Vandaag weer eens een receptje hier op mijn blog. Een tijdje geleden plaatsje ik al een recept voor een super lekkere Poke bowl. Deze bowls zijn helemaal hip en hot en vandaag heb ik een Mexicaanse variant op de poke bowl voor je!

Wat heb je nodig?

Ik schrijf dit recept voor 4 personen trouwens dus vergeet niet om daar rekening mee te houden.

  • zonnebloem olie
  • 1 ui
  • 390 gram basis pastasaus kappertjes – oregano
  • 1 eetlepel chipotlepeper in adobosaus in pot
  • 1 kippenbouillontablet
  • 300 gram witte rijst
  • 300 gram scharrelkiphaasjes
  • 400 gram chilibonen
  • 4 tomaten
  • 1 eetrijpe avocado
  • 100 gram gesneden ijsbergsla
  • 125ml crème fraîche
  • 8 eetlepels salsa hot

Oke. Nu we het lijstje hebben kunnen we beginnen.

Stap 1: zet water op en voeg het kippenbouillontablet toe. Als het water kookt voeg hier dan de rijst aan toe. Kijk op de verpakking van het rijst hoelang deze gekookt moet worden.

Stap2: snipper de ui en fruit deze in een beetje olie voor 2 minuten. Doe er dan de pastasaus en de chipotle peper bij en laat het zachtjes warm worden.

Stap 3: kruid de kip naar wens. Dit mag je geheel zelf invullen. Ikzelf heb peper en zout gebruikt.

Stap 4: bak je kip mooi bruin en maak de bonen ondertussen langzaam warm in een steelpannetje.

Dan stap 5. Misschien wel de allerbelangrijkste dus deze zeker niet vergeten! Goed voor de kok zorgen of laten zorgen. Schenk een lekker glaasje in om tijdens het koken te nuttigen. Ikzelf koos voor een heerlijke dram van een flesje Monkey shoulder .

Stap 6: snij de avocado en de tomaten in blokjes of in reepjes. Net wat je voorkeur heeft. Vergeet het vruchtvlees van de tomaat niet eruit te halen. Dit wil je niet erbij hebben dit keer.

Als alles klaar is gaan we beginnen met het opbouwen van de burrito bowl.

Begin met een schepje rijst.

Daarover doe je de pastasaus met de ui en de peper.

Daarboven op doe je een schepje van de bonen.

Leg nu leuk in 1/3de van de schaal de kip, op het andere 1/3de stuk de avocado en in het laatste hoekje de tomaat.

Hierboven op leg je een handje sla. Daaroverheen doe je de crème fraîche en daarnaast de salsa hot.

Et voilà! Je burrito bowl is ready.

Tip: je kan er ook nog een gebakken ei bij doen! Erg lekker.

Maak je hem liever vegetarisch ? Verwissel dan de kip voor vega kip of gehakt.

Ik hoop dat jullie trek hebben gekregen van dit heerlijke recept.

Ik in ieder geval wel!

Eetsmakelijk en bedankt voor het lezen.

Cheers!

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *