Tongue in peat / The peated bloody mary

Hey people!

Ik kreeg laatst een tof pakket binnen vanuit Glasgow, Schotland van het bedrijf Tonge in peat.

Hun maken tomatensap maar dan geturfd met turf uit Islay!

Ik was meteen enthousiast om een bloody mary te maken.

Er bestaan al wel wat “gerookte tomatensappen” maar tongue in peat is anders. Dit omdat hun de tomaten roken voor 12 uur lang boven de turf uit Islay. ze snijden met de hand de tomaat in stukken zodat de volledige tomaat goed door gerookt wordt. Dit wordt op de traditionele manier gedaan hoe het ook bij je Islay whisky wordt gedaan.

Uiteindelijk worden per batch 5000 flesjes gevuld. Leuk om te vertellen ook is dat dit alles wordt gedaan door minder dan 12 mensen! Een super leuk en klein bedrijf dus.

Nu je wat meer weet over het product is het tijd om een peated bloody mary te maken. Maar wat heb je daar voor nodig ?

  • Flesje tongue in peat
  • premium vodka
  • Worchester saus
  • Tabasco
  • Zout
  • Citroen
  • Bleekselderij stokje

Waarom eigenlijk premium vodka en niet de allergoedkoopste meuk van de slijter op de hoek? Omdat je nou eenmaal niet wilt dat je bloody mary een nasmaak heeft van nagellakremover. Een goeie vodka is essentieel voor een goeie cocktail. Ik koos zelf voor een flesje grey gouse. Wil je iets goedkoper dan kan ik de Finlandia aanraden.

Gebruik 60ml vodka

3 tot 4 druppels tabasco. Houd je van spicy doe er dan wat meer in.

5 tot 8 druppels worchester saus.

Een snufje zout

En knijp een 1/4de citroen uit in je glas

Vul het glas verder met de Tongue in peat tomatensap.

Doe er als garnering een stokje bleekselderij in.

En klaar is Kees! Een hele makkelijke cocktail die snel klaar is maar een onwijze smaak sensatie!

De cocktail heeft echt een onwijze boost gekregen van de turf. Het begint zoet van de tomaten en gaat dan heel geleidelijk over in het rokerige van de turf. Maar echt rokerig! Daarna komen er subtiel tintelingen op de tong van de tabasco en worchester saus.

Een hele gave nieuwe beleving dus. En gewoon normale prijzen! Zeker voor wat het product is. Een kleine flesje is £2.45 en een grote fles is £4.79.

€2.71 en €5.31 dus.

Op dit moment is het nog niet te koop in Nederland zelf maar ze verzenden wel gewoon naar Nederland. In verband met de verzendkosten raad ik aan om tegelijk met een paar vrienden te bestellen. Dat scheelt toch weer in de kosten dan.

En ze zijn opzoek naar importeurs die dit in Nederland willen verkopen.

Heb jij een eigen winkel en wil je iets unieks? Dan is dit misschien wel een hele dikke tip!

Een bloody mary vult wel onwijs de maag. Jeetje wat een slok! Ik heb het kleine flesje uiteindelijk gedeeld met mijn vrouw want zo’n heel groot glas kreeg ik echt niet op haha.

Bedankt voor het lezen!

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *