Rate my kerstpakket biertjes.

Advertenties

Hey people!

Ik bof maar met de schoonfamilie die ik heb. Ze zijn niet alleen super lief en chill, ook lusten ze allemaal niet echt bier. Wat voor mij dus weer betekend dat ik de biertjes uit hun kerstpakket krijg. #doublelucky!

Biertje 1:

Vanuit de Alkmaarse Zeglis brouwerij komt deze rode IPA genaamd rode reno (6,5% alc.) .

Ik heb een keer van brewdog een IPA gedronken. Wat mij betreft… TE RANZIG! Die afdronk gadverdamme! Een zure sloot van bier hahaha. Het betrof de raging bitch trouwens. Maar ik was dus erg benieuwd naar deze IPA van du’hoff.

Het proeft een beetje als een fruitig biertje. Opzich niet slecht. Maar weer die afdronk… zuur/bitter achtig. Het doet me een beetje denken aan tonic.

Ik heb hem aan mijn vriendin laten proeven en die vond het juist wel een lekkere afdronk. Zij is dan weer geen bier liefhebber maar vind een gintonic dan wel erg lekker.

Biertje 2:

Veel bier liefhebbers zullen deze al wel eens geproefd hebben. De Amstel bock (7% alc.) .

Fun fact: hij wordt gebrouwen door Heineken!

Met zijn zoetige smaak en toch wat gekarameliseerde afdronk, die je nog lang na-proeft trouwens, een erg lekker biertje. Hij is ook niet voor niks 2de geworden in het lekkerste bockbier verkiezing van 2011.

Biertje 3:

het laatste biertje van vandaag want die speciaal biertjes hakken er toch altijd wel in hahaha.

Deze Hertog Jan grand prestige (10% alc.) is een biertje met een volle smaak. Licht zoet in de smaak en een bittertje in de afdronk.

Waar je in de bock bier van Amstel bij de afdronk een gekarameliseerde smaak kreeg krijg je hier eerder hints van wat mij doet denken aan een beetje drop. Misschien zelfs een beetje ijskoffie.

Echt een biertje die je op een mooi speciaal moment kan drinken.

Voor mij springt dit biertje er met kop en schouders boven uit vergeleken bij de bovenste 3. Wat een goed biertje is dit!

Biertje 4:

Oke even eerlijk beginnen. Deze zaten niet in een kerstpakket. Dit biertje kreeg ik vorige week van me schoonvader maar hij past zo mooi in deze blog. Dus we knallen hem er gewoon in!

Een biertje uit Corsica. Biera corsa pietra (6% alc.) .

Amber kleurig maar helemaal niet bitter. Dit had ik wel verwacht maar hij heeft een heerlijke zachte afdronk en drinkt makkelijk weg. Lekker zoet van smaak voor een biertje.

Ik denk dat deze het erg goed zal doen bij een barbeque in de zomer. En als hij ijskoud is natuurlijk.

Biertje 5:

Als laatste van het pakket. Een jupiler (5,2% alc.). Wie kent hem niet. Tegenwoordig schenkt menig uitgaansgelegenheid het.

Een fris biertje. Soepel en subtiel.

Eigenlijk gewoon een biertje waar weinig op aan te merken is.

Je kan zeggen wat je wil over de belgen. Maar bier brouwen dat kunnen ze wel!

Ik hoop dat jullie hebben genoten van al deze lekkere biertjes en dat ik jullie niet te dorstig heb achter gelaten.

Cheers!

Robbert

Disclaimer:

Deze bieren zijn niet op 1 avond gereviewed. Geniet, maar drink met mate.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *