Hey people,

Vandaag gaan we weer eens een rum checken! Dit keer van het merk Outlaw rum uit Aberdeenshire, Schotland.

Een rum die ook een beetje met whisky te maken heeft. Misschien wel twee beetjes….

Twee vrienden uit Schotland, Jim & Pat, wilden graag iets moois maken. Iets bijzonders. Maar wel van hoge kwaliteit. Een rum die echt de kwaliteit van het laten rijpen op vaten laat zien.

De rum wordt gemaakt in Trinidad. Hier wordt regelmatig naar toe gereisd om daar handmatig met veel proeven en ruiken de beste rums te selecteren. Pure rum. Niet bijgesuikerd en niet bijgekleurd.

De rum wordt dan per boot naar ons geliefde Schotland gevaren en hier begint het rijpingsproces van de rum. Hier wordt gekeken in welk whisky vat de rum het beste tot zijn recht komt. In het geval van de rum van vandaag was dit een islay vat.

Ik was misschien wat skeptisch in het begin maar wauw. Dit geeft echt een nieuwe dimensie aan je rum.

Op de neus gerookte karamel, zoete turf, vanille en een kampvuurtje.

In het palet zit de echte islay turf smaak. Zacht, rokerig, toffee, hout en as.

De afdronk is medium lang, verwarmend zoet met een vleugje rook. Ook zitten er wat specerijen in de afdronk.

Ik was wel positief verrast door deze rum. Het islay vat geeft echt dat beetje extra aan de rum zonder dat het overheersend is. Het geeft echt meer diepte en zit er goed in verweven. Een echte aanvulling in plaats van een opvulling zou ik zeggen.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *