Hey people,

Vandaag maken we weer een uitstapje richting de trotse Nederlandse drank… jenever.

Hooghoudt komt weer met een nieuwe cask aged jenever. En die ben ik het afgelopen jaar echt wel gaan waarderen. De smaak van de jeneverbes is niet aan mij besteed. Maar zodra je een jenever op een vat legt gebeuren er heel veel mooie dingen met de smaak en dan kan ik het vaak juist wel waarderen.

Vandaar dat cask aged jenevers echt wel in mijn straatje past.

De laatste keer hadden we het over de Hooghoudt 23 en 16 jaar oud. Dit keer doen ze het iets minder lang op een oloroso vat. Namelijk 6 jaar. En natuurlijk andere soort botanicals.

De jenever (wat een 100% moutwijn is) is gebotteld op 40% en er is gebruik gemaakt van gedistilleerde frambozen, gefermenteerde druiven en cacao. Maar aan deze jenever is ook wat bijzonders. Voor het eerst hebben ze namelijk hand-geplukte jeneverbessen van eigen bodem gebruikt.

Leuk dat ze weer lakstempels op de fles hebben gestempeld van welke botanicals er in zitten.

Op de neus knalt de framboos meteen het glas uit. De jenever is lekker fris en fruitig. En er zitten duidelijk wat gewelde rozijnen in. ook de sherry en de koffie is goed te ruiken. Hij is kruidig, eikenhout en ik ruik ook duidelijk gember.

Het palet is zoet en fruitig. Zowel zoet van de sherry als zoet van het fruit. Framboos, hout, vanille, heel zacht wat bloemig. Zwarte peper, kaneel en het heeft naast de zoete smaak ook wat fris in het palet zitten.

De afdronk is zoet en verwarmend met wat hout tannines

Een tip van Thijs, words of whisky, was om hem eens door de cola te gooien. En dat was een hele goeie tip van Thijs! Want dat is het een hele fijne match! Maar puur gaat hij toch ook soepel naar binnen. Door de frisheid drinkt hij ook lekker weg op warme dagen zoals vandaag.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *