In het verleden zijn hier al wat reviews voorbij gekomen van zeer mooie Hooghoudt producten. Vandaag komt er daar weer eentje bij.

Hooghoudt is bezig met zijn “generatie serie” en dit is een eerbetoon aan de derde generatie in het bedrijf.

Hero Jan junior. De bedenker van onder andere de wel bekende jonge dubbele graanjenever.

Met deze 25 jaar oude jenever zijn we over de helft van deze serie dus laten we snel kijken hoe deze 25 jaar oude variant is.

Hero Jan Jr. stond bekend als een echte handelaar en en marketeer. In 1958 kwam hij bij Hooghoudt in de directie en 10 jaar later bedacht hij dus de jonge dubbele graanjenever. Op dat moment revolutionair in de jenever wereld. 5 jaar later had hij wederom een succes met zijn bedachte kalmoes kruidenbitters.

Doordat hij in 1968 op TV kwam met zijn jonge dubbele graanjenever kreeg Hooghoudt landelijke bekendheid.

Voor deze derde generatie werd vat nummer 563 gekozen. Alle jenevers in deze serie zijn single cask jenevers van 100% moutwijn en zijn gestookt door de derde generatie. Hier is de cirkel dus rond kunnen we wel zeggen.

De jenever heeft de volgende botanicals gekregen:

  • Gedestilleerde kalmoeswortel
  • Iriswortel
  • Sandelhout
  • Alsem
  • Jeneverbes

Wil je meer weten over generatie 1 of generatie 2 dan kan je dat hier checken.

De jenever heeft zijn tijd door gebracht in deze uiterst oude oloroso sherry vaten waar deze serie ondertussen toch wel bekend om staat. 5 vaten gekozen door Billy Walker en door hem bestempeld als uitzonderlijke hoge kwaliteit.

Gebotteld op een vat sterkte van 65.5% is het tot nu toe de hoogste in de serie en er kwamen 186 flessen uit het vat. De prijs zit gelijk aan zijn voorganger. €240 ongeveer.

Op de neus geuren van krenten, rozijnen, jeneverbes en vers gehakt hout. Sandelhout, vijgen, laurierbladeren in vleesjus, gekarameliseerde bruine suiker en oloroso.

Het palet is te heftig zonder water op dit alcohol percentage dus we voegen 5 druppels water toe.

Wow ! De neus veranderd aanzienlijk. Met water nog meer rozijnen, soya saus, balsamico, en een haast port achtige neus. Heerlijk!

Het palet heeft dikke, rijke en volle smaken. Zwarte peper, gember en oloroso. Maar ook noten, ongebrande sigaren, sandelhout, rozijnen, laurier, verse vijgen en potloden. Genieten dit.

De jenever heeft een onwijs lange afdronk en deze is kruidig met peper, potloden, hout, laurier, oloroso en hazelnoot.

hooghoudt aged 25
voor mij persoonlijk de mooiste tot nu toe.
Ongelofelijk rijk en krachtig.
Ik ga het gewoon zeggen….
De beste jenever die ik tot nu toe heb mogen drinken !
9

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *