Vandaag blijven we voor onze review lekker in de buurt. We blijven gewoon in Nederland want we bespreken een malternative die hard aan de weg aan het timmeren is om mijn favoriete malternative te worden.
We reizen af naar Groningen en bespreken vandaag de nieuwste barrel aged jenever van hooghoudt uit hun generatie serie.

Liever luisteren ipv lezen ? Klik dan hierboven.

In maart reisde ik af naar de stad Groningen voor het WFNN diner en hier kon ik ook de nieuwe hooghoudt aged 24 proeven.
Hooghoudt is bezig met een nieuwe serie die we voor de whisky liefhebber maar even vergelijken met de family casks van glenfarclas.
Dit is een serie van 5 jenevers van zeer bijzondere en hoge kwaliteit die de generaties eren die bij hooghoudt aan het roer stonden.
Vorig jaar hadden we de aged 23 ter ere van generatie 1. Nu is het tijd voor generatie 2.

De jenever komt weer in een prachtige soort open kist van eikenhout. En ook hier staat weer een QR code op een stuk hout gedrukt met informatie over je fles.

Met een winkelprijs van rond de €240 zit deze net iets hoger dan zijn voorganger.
De jenever heeft een vatsterkte van 60.1% en de volgende botanicals zijn gebruikt:
Cranberry, ceylon thee, vijgen, sinaasappelschil, jeneverbes, citroengras en zwarte thee.

De jenever opent met geuren van rozijnen, warme sherry, thee, sinaasappel schillen, noten en kersen. Ook hooi, vijgen, gestoofde appeltjes met kaneel, praline en een frisse menthol achtige geur.

Het palet heeft smaken van laurierdrop, veel sherry, warme geroosterde noten, vijgen, donkere thee en een beetje parfum.

De afdronk heeft smaken van cranberry, eikenhout, drop, karamel blokken en hij is vettig en goed droogtrekkend van tannines. De afdronk blijft ook zeer lang hangen.

Een genot voor het oog, de neus en de mond. Dat is deze jenever.
Grappig ook hoeveel hij verschilt met de 23 jaar oude.
Die was wat donkerder van smaak. Deze is juist wat zachter en zoeter.

Mocht je generatie 1 in huis hebben….
Tsjah…. Dan kan generatie 2 niet achterblijven.

Bedankt voor het lezen of luisteren.
Cheers.
Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *