Hey people,

Vandaag even iets heel anders. We nemen een uitstapje naar een andere genre. We duiken in de wereld van de rum.

Dankzij De monnik dranken kon ik deze 12 jaar oude rum proeven. Ik ken rum vooral van een vriend van me die gek was van captain morgan rum. En natuurlijk van the kraken. Maar dit… wauw. This is a different cookie!

De El Dorado rums worden gemaakt door Demerara Distillers in Guyana. Guyana ligt in zuid amerika naast Suriname. Guyana heeft een perfect klimaat voor het rijpen van rum. Door het klimaat rijpt de rum erg snel. Hierdoor proeft een jonge rum al snel als een stuk ouder!

Wat leuk is om te vermelden is dat El Dorado internationaal erkend is als een “premium rum”. El Dorado heeft dan ook meerdere prijzen gewonnen.

In de rum wereld word meestal de oudste rum in de blend benoemd op het label. El Dorado doet dit anders. Zij doen het zoals op een whisky fles. Zij benoemen de jongste variant.

Deze El Dorado rum rijpt op op ex bourbon vaten.

De rum heeft een prachtige rooibos achtige kleur.

Neus van rozijnen, vanille, donker fruit, honing, kaneel.

Tijd voor de eerste slok. Wauw wat verassend zacht! Echt een snoepje voor de tong dit.

Suiker, vanille, verwarmend, zacht wat kruidigheid van specerijen. En proef ik daar in de verte wat citrus vruchten ? Ik ben zeer verrast door deze rum.

De afdronk is lekker vol van smaak maar gevaarlijk. Want je wilt snel weer een slokje van deze heerlijke rum.

Wat een prachtige rum dit! Dit product heeft mij echt oprecht nieuwsgierig gemaakt naar hoe de nog oudere rums van El Dorado zullen smaken.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *