Hey people,

Soms wordt er een bepaalde serie van whisky’s uitgebracht en die wil je dan sparen. Dit kan zijn omdat je het merk leuk vind… (zo spaar ik bijvoorbeeld Ardbegs) of omdat je een serie compleet wil krijgen… (zo spaarde ik alle eerste flessen van Lochlea) en soms… soms spaar je het gewoon omdat je het label gaaf vind.

Dit heb ik met de bad medicine whisky’s die voor slijterij jelle worden gebotteld.

Ik werk full time in de zorg en als zorgmedewerker is zo’n label met zo’n zuster er op natuurlijk extra leuk !

Echter…. Er werd dit keer geen whisky gebotteld…

Dit keer werd er ook niet 1 fles gebotteld maar 2. Allebei jenevers maar verschillende vaten. Beide jenevers werden gedestilleerd bij het Friese Boomsma.

Boomsma oude jenever bourbon cask

De eerste jenever heeft 11 jaar lang mogen rijpen in een bourbon vat en is gebotteld op 55.66% ABV. Dit is waarschijnlijk een heaven hill vat geweest maar dit is niet 100% bekend.

In de neus geuren van citrus, vanille, peer en een beetje een alcohol burn. Ook parfum, hooi, potloodslijpsel en custard geuren komen voorbij.

In het palet ook hier wat alcohol scherpte. Verder citrus rasp, vanille, karamel fudge, custard, peper en hooi.

De afdronk heeft peper, mout, hooi, nootmuskaat, salie en in de verte wat rode appels.

Een druppeltje water kan deze jenever dan ook best hebben om net even wat scherpte van de alcohol af te halen. Als ik een cijfer zou geven aan deze jenever zou dat 84 punten zijn.

Boomsma oude jenever Bordeaux cask

Onze volgende jenever heeft 6 jaar lekker mogen rusten op een prachtig rode wijn vat uit de Bordeaux streek. De jenever is gebotteld op 52.85% ABV.

Op de neus heerlijke geuren van au bain-marie chocolade, rozijnen, chocolade sultanas, boerenjongens, gluhwein en een bijna een port / px achtige zoetigheid. Ook sigarenkistjes, fruitcake, salie, gekookte appels, vijgen en sinaasappel schillen.

Het palet heeft rozijnen, sigaren rook, vanille, sigarenbladeren, gekookte appels, zoethout, praline en ook hier weer bijna een port achtige smaak. De jenever heeft een mooi dik en vettig mondgevoel.

De afdronk is lang en verwarmend met zwarte peper, kruidnagel, warm hout en een smaak wat me doet denken aan vroeger…. Een beker warme melk met anijs.

Wauw… wat vind ik deze jenever lekker zeg! Hij kan zich zelfs meten met mijn favoriet ! Voor mij is deze jenever dan ook een score van 88 waard.

Hier wordt maar weer eens bewezen dat jenever echt niet dat oude stoffige drankje is wat de meeste denken.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *