Ardbeg the shortie smoky porter

Alle alarm bellen in whisky land gaan af! Ardbeg komt met zijn eigen bier!

Nieuws uit Islay!
ardbeg komt met hun eigen bier! En ook nog eens voor het goede doel. Ardbeg is een van de 250 craft beer brouwers die bier gaat maken voor “brewgooder’s global gathering”. Een campagne dat geld inzamelt van het verkochte bier voor schoon drink water in Malawi (afrika).

Ardbeg heeft zijn eigen mouten gefermenteerd dus ik verwacht een goed geturfde smokey porter. Het bier is een limited edition en alleen te koop op Ardbeg hun eigen website of in hun bezoekers centrum bij de distilleerderij.

Dezelfde mout wordt gebruikt om het bier te maken waar ook de Ardbeg 10 van wordt gemaakt!

Het bier wordt als 4 pack verkocht voor £14. Dat staat ongeveer gelijk aan €16. €4 per bier dus wat dan weer echt geen gekke prijs is voor een speciaalbier.

Ardbeg heeft ook meteen de nodige smaaknotitie meegeleverd: bitter, donkere chocolade, moutige biscuitjes, droge espresso koffie en een hintje van zoethout.

Het bier wordt gebrouwen in samenwerking met williams bros. brewing co. uit alloa (schotland).

Het bier wordt voor het eerst gepresenteerd tijdens het wereld water dag weekend (20-22 maart) en zal vanaf 24 maart te koop zijn bij de hiervoor eerder genoemde punten.

Het bier is natuurlijk vernoemd naar de mascotte van ardbeg. De jack russel genaamd shortie. Het bier heeft een alcoholpercentage van 6.2%.

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *